6 måter å lage bånddekorasjoner på

Innholdsfortegnelse:

6 måter å lage bånddekorasjoner på
6 måter å lage bånddekorasjoner på

Video: 6 måter å lage bånddekorasjoner på

Video: 6 måter å lage bånddekorasjoner på
Video: 4 BORE Rifle vs Body Armor (The Biggest Rifle Ever !!!) 2024, Kan
Anonim

For de fleste betyr bånddekorasjon det samme som bånd. Båndutsmykninger laget av båndmateriale kan lages på en rekke måter, avhengig av hva du gjør det til. Disse dekorasjonene kan brukes som hårtilbehør, klestilbehør, gaveinnpakning, håndverk og mer.

Steg

Metode 1 av 6: Lage grunnleggende bånddekorasjoner

Lag en bue av et bånd Trinn 1
Lag en bue av et bånd Trinn 1

Trinn 1. Klipp av båndmaterialet

Sørg for at båndmaterialet er langt nok til å lage en bånddekorasjon. Legg alltid til ekstra målinger for å gjøre det lettere for deg å forme båndet og gi resten av båndet en ganske lang hale.

Legg tapematerialet flatt på en flat overflate

Image
Image

Trinn 2. Fest endene på midten av båndet

Fest endene for å danne to sirkler og to bånd. Form de to sirklene hvis du ikke kan se formen.

Image
Image

Trinn 3. Juster proporsjonene

Sjekk både løkken og halen på båndet, at de er størrelsen/lengden du ønsker og at de er symmetriske.

Image
Image

Trinn 4. Brett den venstre sirkelen over den høyre sirkelen

Sløyfe gjennom ryggen og gjennom senterhullet. Trekk midten godt.

Lag en bue av et bånd Trinn 5
Lag en bue av et bånd Trinn 5

Trinn 5. Ferdig

Metode 2 av 6: Lag et bånd av Grosgrain Bahan

Image
Image

Trinn 1. Mål og pakk teipen

Klipp to meter grosgrain -bånd. Pakk båndmaterialet på langs rundt esken. Bruk lim eller teip for å holde endene sammen, men ikke klipp av endene (du fortsetter å dekorere de to halene på båndet, så det vil dannes båndløkker fra halene senere).

Denne bånddekorasjonen er egnet for å dekorere gaveesker

Image
Image

Trinn 2. Lag en sirkel av båndmaterialet

Ta den nyopprettede sirkelen til midten. Hold båndformen med fingrene. Lag en brett i vinkelen som ble dannet da sirkelen ble flat. Brett den tilbake for å lage en annen sirkel. Fest den med lim/tape, hvis du ønsker det. Lag en annen sirkel med dette trinnet.

Image
Image

Trinn 3. Lag flere sirkler

Ta den andre enden av halen til midten. Gjenta tre sirkler til på samme måte, plasser dem deretter i midten og lim dem sammen.

Image
Image

Trinn 4. Ferdig

Metode 3 av 6: Lage kablede bånd

Image
Image

Trinn 1. Klipp et stykke bånd

Du kan bruke disse ornamenter som gavepapir, blomsteroppsatser, hårtilbehør og festdekorasjoner. Legg båndet på en flat overflate.

Image
Image

Trinn 2. Lag to sløyfer med bånd

Ta de to sidene av båndet til midten slik at de overlapper hverandre. La noen av endene av båndet stå for halen.

Hold i midten av båndet slik at det ikke løsner

Image
Image

Trinn 3. Pakk inn og skjul ledningen

Pakk et tynt stykke tråd i midten av båndet. Fest tape eller tape rundt ledningen for å skjule den. Bruk bånd av samme farge eller en komplementær farge. Etter det kan du lime eller sy tapen slik at den ikke løsner.

Image
Image

Trinn 4. Juster baugen og halen på båndet

Juster dem begge slik at de er symmetriske. Klipp av halen på båndet slik at trådene ikke slites lett. Fest kablede bånd til gaver eller blomsteroppsatser.

Lag en bue av et bånd Trinn 14
Lag en bue av et bånd Trinn 14

Trinn 5. Ferdig

Metode 4 av 6: Lage blomsterdekorasjoner

Image
Image

Trinn 1. Klipp av båndmaterialet

Mål lengden 115 cm. Denne bånddekorasjonen vil se ut som en stor blomst i blomst og kan brukes til dekorasjon, gavepynt eller tilbehør.

Image
Image

Trinn 2. Mål sirkelen som skal dannes

Lag en sirkel på 2,5 cm ved hjelp av 20 cm enden av båndet. Klem den mellom tommelen og pekefingeren for å holde den på plass.

Image
Image

Trinn 3. Lag en sirkel

Lag en sirkel på 5 cm til venstre for sirkelen du festet med den lange halen på båndet. Hold den med tommelen og pekefingeren.

Image
Image

Trinn 4. Gjør det på den andre siden

Lag den samme sirkelen, men denne gangen bare på høyre side. Fortsett å lage sirkler på samme måte, vekslende sider. Lag tre til fem par sirkler.

Image
Image

Trinn 5. Fest bånddekorasjonen

Vikle en tynn tråd rundt midten av båndet. Pakk den godt inn og klipp av overflødig ledning. Skjul ledningen. Fest båndet over trådsløyfen for å dekke det. Lim eller sy båndsløyfen.

Image
Image

Trinn 6. Utvid sirklene

Disse sirklene bør avrundes for å gi et blomsterlignende utseende.

Metode 5 av 6: Forming the Tail of the Ribbon

Lag en bue av et bånd Trinn 21
Lag en bue av et bånd Trinn 21

Trinn 1. Ikke glem båndhalene

I likhet med sløyfene på båndet, er halen på båndet også en viktig del av det generelle utseendet på bånddekorasjonen. Ikke alle bånddekorasjoner har haler, men for bånddekorasjoner som gjør det, er det viktig å holde dem rene og spisse.

Lag en bue av et bånd Trinn 22
Lag en bue av et bånd Trinn 22

Trinn 2. Gjør halen på båndet så langt som mulig

Sørg for at halen på båndet er så lang som mulig. Du kan selvfølgelig kutte det kortere, men det er umulig å gjøre det lengre uten å skade løkkene i båndet.

Image
Image

Trinn 3. Trim kantene

Beskjæring av haleenden av båndet forhindrer at det flosser og får det til å se pent ut. Bruk en skarp klissaks. Haleendene på båndet kan klippes på flere måter:

  • Diagonalt: klipp endene på båndet diagonalt.
  • Chevronsnitt eller omvendt V: velg et senterpunkt på slutten av båndet. Klipp diagonalt fra venstre side og deretter høyre side, og møt midtpunktet. Fjern de kuttede bitene forsiktig hvis de ikke har løsnet.

Metode 6 av 6: Velge båndet

Lag en bue av et bånd Trinn 24
Lag en bue av et bånd Trinn 24

Trinn 1. Bestem formålet med å lage bånddekorasjoner

Dette vil hjelpe deg med å velge tekstur og farge på materialet. For eksempel: hvis bånddekorasjonen skal brukes som dekorasjon for klærne du syr eller som tilbehør som kompletterer antrekket, må du passe båndet til fargen eller teksturen på klærne.

Lag en bue av et bånd Trinn 25
Lag en bue av et bånd Trinn 25

Trinn 2. Velg ut fra kvaliteten

Satengmateriale er en type materiale som vanligvis brukes til å lage bånddekorasjoner. Imidlertid er denne typen materiale vanligvis for glatt for nybegynnere. Velg grosgrain -materiale fordi det er lettere å bruke for nybegynnere. Mønsterbånd, fløyel, gullbånd, bomullsbånd, tynne bånd og andre typer bånd kan også brukes. Bånd som har tråd rundt kantene er flotte for å dekorere gaver og buketter.

  • I utgangspunktet, hvis du kan binde båndmaterialet tett, kan det formes til bånddekorasjoner for hånd.
  • Noen typer bånd er så stive at de er vanskelige å forme til bånddekorasjoner uten ytterligere prosedyrer, for eksempel bruk av wire eller sying.
Lag en bue av et bånd Trinn 26
Lag en bue av et bånd Trinn 26

Trinn 3. Eksperimenter

Eksperimenter med forskjellige typer båndmaterialer, inkludert forskjellige typer materialbredder, for å finne modellen du ønsker.

Husk at du trenger mye båndmateriale for å lage bånddekorasjonen. I denne produksjonsprosessen krever alle folder og knuter mye materiale

Tips

  • For flere ideer for å lage bånddekorasjoner, les Relaterte wikiHow -artikler nedenfor.
  • For å estimere lengden på båndmaterialet som trengs for å knytte en gaveeske og deretter lage et bånd på den, sløyf båndet løst rundt en mellomstor eske eller gave, og legg deretter til 60 cm i hver ende av båndet for å lage en bånddekorasjon.
  • Hvis du bruker lim på tape, må du først teste det på et usynlig område og la det tørke. Hvis du ser spor av lim etter at det har tørket, må du forme det på en slik måte at limmerkene er forkledd, eller du må kanskje velge en annen type lim.
  • Hvis du ikke vil lage en bånddekorasjon fra bunnen av, kan du prøve å bruke en båndmaker eller kjøpe et ferdiglaget bånd i en håndverksbutikk eller online.

Anbefalt: