Hvordan bruke Epsom Salt som avføringsmiddel: 12 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke Epsom Salt som avføringsmiddel: 12 trinn
Hvordan bruke Epsom Salt som avføringsmiddel: 12 trinn

Video: Hvordan bruke Epsom Salt som avføringsmiddel: 12 trinn

Video: Hvordan bruke Epsom Salt som avføringsmiddel: 12 trinn
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Kan
Anonim

Forstoppelse kan være en tilstand som føles vanskelig og ubehagelig. Alle blir forstoppet av og til, men det er vanligvis bare kortsiktig og mindre alvorlig. Det er flere måter å bekjempe forstoppelse, for eksempel å ta Epsom salt som avføringsmiddel. Epsom salt er en blanding av flere forskjellige salter, men hovedingrediensen er magnesiumsulfat. United States Food and Drug Administration (FDA) har godkjent oral bruk av Epsom salt for periodisk forstoppelse.

Steg

Del 1 av 3: Ta et avføringsmiddel av Epsom Salt

Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 1
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 1

Trinn 1. Kjøp riktig Epsom salt

Det er mange forskjellige typer Epsom salt som kan kjøpes. Sørg for at typen Epsom -salt du kjøper inneholder magnesiumsulfat som hovedingrediens. Unngå å kjøpe Epsom salt som ikke inneholder magnesiumsulfat som hovedingrediens. Du kan bli forgiftet hvis du kjøper feil type Epsom -salt.

Prøv et Epsom saltmerke som Esentĩele eller Prime

Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel, trinn 2
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel, trinn 2

Trinn 2. Varm vannet

For å begynne å lage et avføringsmiddel fra Epsom saltblandingen, varm 235 ml vann i en kjele på komfyren over middels varme. Det trenger ikke å koke, men sørg for at det er varmere enn romtemperatur.

Det vil ta noen minutter å varme opp vannet

Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel, trinn 3
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel, trinn 3

Trinn 3. Tilsett salt

Tilsett tilsvarende to til fire teskjeer Epsom salt til blandingen med varmt vann, hvis det er beregnet for voksne. Rør vannblandingen over ovnen ved svak varme til alt saltet er oppløst. Hvis du ikke liker den salte smaken, tilsett litt sitronsaft for å gjøre avføringssmaken bedre.

Mikrobølgeovn kan brukes til å varme opp vannet først, og tilsett deretter salt senere

Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 4
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 4

Trinn 4. Drikk en blanding av vann og Epsom -salter

Når den er fjernet fra ovnen, hell saltlakeblandingen i et glass eller en kopp for å avkjøle. La vannblandingen avkjøle til den når en tilstrekkelig og drikkelig temperatur. Drikk hele saltvannsblandingen med en gang når det er kjølig nok til å drikke, men det føles fortsatt varmt.

Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel, trinn 5
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel, trinn 5

Trinn 5. Drikk saltvannsblandingen bare to ganger om dagen

Denne saltvannsblandingen er trygg å konsumere to ganger om dagen. Ta den riktige dosen med et mellomrom på minst fire timer hver dag. Denne saltvannsblandingen kan fortsette å drikke i opptil 4 dager. Søk råd fra legen din hvis det ikke skjer fremgang i fordøyelsen etter 4 dager, eller hvis du fortsatt er forstoppet.

  • Epsom -salter som brukes som avføringsmidler virker vanligvis innen 30 minutter til seks timer. Sørg for å drikke det når du har lett tilgang til badet for å unngå ulykker og ubehag.
  • Hvis du gir avføringsmidler til barn under 12 år, må du bruke 2 ts. Ikke gi denne saltvannsblandingen til barn under 6 år. Sikkerheten ved bruk av Epsom salt som avføringsmiddel i denne aldersgruppen er ikke testet.
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 6
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 6

Trinn 6. Drikk mer vann

Øk vannforbruket når du bruker Epsom salt som avføringsmiddel. Saltvannsblanding kan forårsake dehydrering, og vannivået i kroppen må opprettholdes for å holde seg frisk og hydrert.

Økende vannforbruk har også mange andre fordeler, en av dem er at det kan hjelpe jevne avføring

Del 2 av 3: Å vite når du skal unngå Epsom Salt

Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel, trinn 7
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel, trinn 7

Trinn 1. Unngå Epsom salt hvis du opplever visse symptomer

Forstoppelse kan oppstå sammen med andre symptomer. Hvis du opplever andre symptomer enn forstoppelse, bør du unngå å ta Epsom -salt eller avføringsmiddel før du ringer legen din.

Bruk aldri Epsom salt som avføringsmiddel hvis du har sterke magesmerter, kvalme, oppkast, plutselig endring i tarmvaner som varer i to uker eller mer, rektal blødning eller hvis du har mørk, vannet avføring

Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 8
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 8

Trinn 2. Ikke bruk Epsom salt når du tar visse medisiner

Det er visse medisiner som ikke kan tas samtidig med Epsom salt. Ikke bruk Epsom salt hvis du tar antibiotika, for eksempel Tobramycin, Gentamicin, Kanamycin, Neomycin og Amikacin.

Rådfør deg med legen din før du bruker Epsom salt som avføringsmiddel hvis du bruker andre medisiner som kortikosteroider, blodtrykksmedisiner, diuretika, smertestillende midler, antacida eller antidepressiva

Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 9
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 9

Trinn 3. Spør legen din om du har visse medisinske tilstander

Det er flere medisinske tilstander som kan komplisere forbruket av Epsom salt. Hvis du har nyresykdom, diabetes, høyt blodtrykk, hjertearytmi eller spiseforstyrrelser, må du kontakte legen din før du bruker Epsom salt som avføringsmiddel.

  • Spør også legen din om Epsom salt er trygt til bruk under graviditet og amming.
  • Kontakt også legen din før du bruker Epsom salt hvis du har tatt andre typer avføringsmidler de siste to ukene, men ikke har hatt noen effekt i det hele tatt.

Del 3 av 3: Forstå forstoppelse

Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 10
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 10

Trinn 1. Gjenkjenne forstoppelse

Forstoppelse er et problem eller en ubehagelig følelse ved avføring. De vanligste symptomene på forstoppelse er redusert tarmbevegelse, avføring som er mindre enn normalt, vanskelig avføring og oppblåsthet eller magesmerter.

Forstoppelse kan være en alvorlig medisinsk tilstand, og bør konsulteres med lege hvis den vedvarer og oppstår på lang sikt

Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 11
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel trinn 11

Trinn 2. Finn årsaken til forstoppelse

Forstoppelse oppstår vanligvis fordi folk ikke inneholder nok fiber eller vann i kostholdet. Forstoppelse kan også oppstå på grunn av mangel på trening eller som en bivirkning av visse medisiner. Disse inkluderer antacida, diuretika, smertestillende midler, antidepressiva og muskelavslappende midler. Forstoppelse kan også skyldes bekkenabnormaliteter, eller det kan være et tegn på irritabel tarmsyndrom (IBS), en tilstand som kan forårsake både diaré og forstoppelse.

  • Det er viktig å huske og innse at forstoppelse kan være et symptom på et stort antall alvorlige medisinske lidelser, inkludert diabetes, hypothyroidisme, inflammatorisk tarmsykdom og noen nevrologiske lidelser.
  • Andre årsaker til forstoppelse er endringer i daglig rutine, for eksempel lange turer og ikke å ha nok tid til å gjøre avføring. Forstoppelse kan oppstå spesielt hvis du har en aktiv livsstil; eller er veldig opptatt av å ta vare på sin ektefelle, ektefelle eller barn; og omsorg for eldre familiemedlemmer.
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel Trinn 12
Bruk Epsom Salt som et avføringsmiddel Trinn 12

Trinn 3. Observer avføringsprosessen

Det er ingen bestemte regler for hvor mange avføring som skal gjøres. De fleste føler seg mest komfortable når de har avføring minst en gang om dagen, men det er variasjoner i den normale frekvensen av avføring. Noen mennesker avfører to til tre ganger om dagen, og dette er helt normalt. Andre har avføring en gang i noen dager, og dette er også normalt for kroppen.

Vanligvis er avføring minst fire til åtte ganger i uken vanlig. Nøkkelen til vanlige avføring er mat og komfortnivået du føler. Personer med høyere tarmbevegelse har en tendens til å spise fiberrik mat, og er generelt vegetarianere eller veganer. Når det gjelder mennesker som gjør avføring sjeldnere, har de en tendens til å spise mer mat som kommer fra kjøtt

Anbefalt: