Slik rengjør du vegger med sukkersåpe: 11 trinn

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du vegger med sukkersåpe: 11 trinn
Slik rengjør du vegger med sukkersåpe: 11 trinn

Video: Slik rengjør du vegger med sukkersåpe: 11 trinn

Video: Slik rengjør du vegger med sukkersåpe: 11 trinn
Video: Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! 2024, Kan
Anonim

Sukkersåpe (bokstavelig talt sukkersåpe) er et søtt navn, og du kan bruke den til å søte vegger og lyse dem opp! Sukkersåpe er et kjemisk rengjøringsmiddel som vanligvis brukes til å vaske vegger før maling. Denne såpen brukes også ofte til å lysne vegger der malingen allerede er skitten. Du kan bruke sukker såpe på veggen for å gjenopprette skjønnheten ved å spraye sukker såpe og skylle den ren.

Steg

Del 1 av 2: Beskyttelse av gulv og vegger

Sukker såpe vegger Trinn 1
Sukker såpe vegger Trinn 1

Trinn 1. Legg en dråpeklut under veggen som skal rengjøres

Du kan kjøpe slippduk på en maskinvare eller jernvarehandel. Ordne slippduken slik at gulvet under veggen som skal sprayes med sukkersåpe er godt dekket. Slippduk forhindrer skader på gulvet på grunn av sukkersåpe og vann.

Sukker såpe vegger Trinn 2
Sukker såpe vegger Trinn 2

Trinn 2. Flytt eller dekk til møblene

Flytt møbler nær vegger for å unngå sprut av vann eller såpe. Hvis det ikke kan flyttes, må du dekke møblene med et plastark for å beskytte det mot søl og sprut av væske.

Sukker såpe vegger Trinn 3
Sukker såpe vegger Trinn 3

Trinn 3. Dekk stikkontakten med tape

Bruk maskeringstape eller tape for å dekke veggkontakten eller støpselet som skal rengjøres. Sørg også for å lukke alle stikkontakter på grunnplaten (brett montert i krysset mellom veggen og gulvet) fordi de kan sprute med væske. Dette minimerer risikoen for sprut eller søl som kan skade uttaket.

Sukkersåpevegger Trinn 4
Sukkersåpevegger Trinn 4

Trinn 4. Rengjør veggene

Bruk en støvsuger eller en liten kost for å rengjøre veggene. Denne støvfjerningen vil gjøre det lettere for sukkersåpen å arbeide på veggene. Dette er også for å sikre at det ikke sitter fast smuss.

Sukkersåpevegger Trinn 5
Sukkersåpevegger Trinn 5

Trinn 5. Fjern flekken med en natronpasta

Lag en pasta ved å blande vann og natron i like store mengder. Bruk en ren klut eller fingre for å påføre pastaen på flekker eller riper på veggene. Gni deretter ripen eller flekken med en ren klut til den ikke lenger er synlig.

Natronpasta kan trygt brukes på hvilken som helst malingsfarge uten å flasse eller falme

Del 2 av 2: Rengjøring av veggene med sukkersåpe

Sukkersåpevegger Trinn 6
Sukkersåpevegger Trinn 6

Trinn 1. Bruk verneutstyr

Før du begynner å bruke sukker såpe, må du bruke vernebriller, gummihansker og en ansiktsmaske. Utstyret vil beskytte øynene og huden mot sukkersåpe.

Sukker såpe vegger Trinn 7
Sukker såpe vegger Trinn 7

Trinn 2. Fortynn sukkersåpen

Ha varmt vann i en ren sprayflaske. Tilsett deretter sukker såpe i passende mengde i henhold til doseringen som er angitt på pakken. Rør til sukkersåpen er oppløst.

Bruk mer sukker såpe i varmt vann for å øke effektiviteten

Sukkersåpevegger Trinn 8
Sukkersåpevegger Trinn 8

Trinn 3. Spray sukkersåpe -blandingen på veggen

Start på toppen av veggen ved å sprøyte sukkerblandingen på en liten del av veggen. La sukkersåpen sitte der i 30 til 60 sekunder. Tørk deretter av veggene med en ren svamp eller klut.

Hvis veggen er veldig skitten, la sukker såpe sitte lenger

Sukkersåpevegger Trinn 9
Sukkersåpevegger Trinn 9

Trinn 4. Fortsett prosessen til alle deler av veggen

Fortsett å spraye veggene med sukkersåpe til du kommer til bunnen. Fokuser sprayen på midten av veggen, da dette vanligvis er det mest skitne området. Tørk av den tilsmussede sukkersåpen med en svamp hver gang du er ferdig med en del av veggen.

Sukkersåpevegger Trinn 10
Sukkersåpevegger Trinn 10

Trinn 5. Skyll veggen med en fuktig svamp

Ha rent varmt vann i en bøtte eller beholder. Dypp en svamp i beholderen og klem ut overflødig vann. Undersøk veggene og tørk dem seksjon for seksjon med en svamp dyppet i vann for å fjerne eventuell gjenværende sukker såpe eller smuss. Fortsett å skylle veggene til du kommer til bunnen.

Skyll svampen i bøtta hver gang du er ferdig med å rengjøre en del av veggen for å unngå smuss og flekker fra å spre seg

Sukkersåpevegger Trinn 11
Sukkersåpevegger Trinn 11

Trinn 6. Tørk veggen

Forbered et rent og tørt håndkle. Bruk håndkleet til å tørke eller klappe på en nyrenset vegg. Se om det fortsatt er flekker på stoffet. Rengjør i så fall området igjen med sukkersåpe.

Anbefalt: