Hvordan skille messing og kobber: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skille messing og kobber: 9 trinn (med bilder)
Hvordan skille messing og kobber: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skille messing og kobber: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skille messing og kobber: 9 trinn (med bilder)
Video: Ting alle jenter gjør 2024, Kan
Anonim

Kobber er et enkelt metall. Så alle objekter av kobber har mer eller mindre de samme egenskapene. På den annen side er messing en legering av kobber, sink og noen ganger andre metaller også. Med hundrevis av forskjellige kombinasjoner er det ingen sikker måte å oppdage all messing på. Imidlertid er fargen på messing alene vanligvis klar nok til å skille den fra kobber.

Steg

Metode 1 av 2: Identifisering etter farge

Fortell messing fra kobber trinn 1
Fortell messing fra kobber trinn 1

Trinn 1. Rengjør metallet først om nødvendig

Både kobber og messing vil til slutt danne en patina som vanligvis er grønn, men kan også være andre farger. Hvis metallets opprinnelige farge ikke vises, kan du prøve en teknikk for rengjøring av messing. Teknikken brukes vanligvis med hell på begge metalltyper. For å være på den sikre siden kan du imidlertid bruke kommersielle rengjøringsprodukter av messing og kobber.

Fortell messing fra kobber trinn 2
Fortell messing fra kobber trinn 2

Trinn 2. Sett metallet under et hvitt lys

Hvis metallet virkelig er skinnende, kan du se falske farger på grunn av reflektert lys. Legg merke til metallfargen under den hvite lysrøret, men ikke under den gule glødelampen.

Fortell messing fra kobber trinn 3
Fortell messing fra kobber trinn 3

Trinn 3. Legg merke til den rødlige fargen på kobberet

Kobber er et rent metall og har alltid en rødbrun farge. Moderne amerikanske mynter er preget med kobber (og ble laget nesten utelukkende av kobber fra 1962 til 1981). Så hvis du har eller har sett slike mynter, kan du bruke dem til sammenligning.

Fortell messing fra kobber trinn 4
Fortell messing fra kobber trinn 4

Trinn 4. Observer den gule fargen på messingen

Messing er en blanding av kobber og sink. Men i forskjellige forhold vil kombinasjonen av disse to metallene produsere forskjellige farger. Imidlertid er messing vanligvis en mørk gul eller gulbrun farge som ligner på bronse. Denne messinglegeringen er mye brukt i motordeler og skruer.

Noen typer messing har en grønn-gul farge. Denne legeringen omtales imidlertid som "forgylt metall" og brukes bare i dekorasjoner eller spesiell ammunisjon

Fortell messing fra kobber trinn 5
Fortell messing fra kobber trinn 5

Trinn 5. Identifiser rød eller gul messing

Det er mange andre typer messing som fremstår oransje eller fawn hvis de inneholder minst 85% kobber. Denne typen messing finnes vanligvis i smykker, dekorative bolter og rørleggerarbeid. Et skjær av oransje, gult eller gull indikerer at metallet er messing, og ikke kobber. Hvis messinglegeringen nesten utelukkende består av kobber, må du sammenligne den direkte med kobberrør eller smykker. Hvis du fortsatt ikke er sikker, bør metallet være kobber eller messing med et kobberinnhold så høyt at forskjellen ikke lenger er viktig.

Fortell messing fra kobber trinn 6
Fortell messing fra kobber trinn 6

Trinn 6. Identifiser andre typer messing

Messing med høyt sinkinnhold vil se lyst gull, gulhvitt og til og med hvitt eller grått ut. Denne metallegeringen er ikke vanlig fordi den ikke kan brukes i maskiner. Du kan imidlertid finne det i smykker.

Metode 2 av 2: Andre måter

Fortell messing fra kobber trinn 7
Fortell messing fra kobber trinn 7

Trinn 1. Slå på metallet og hør lyden

Siden kobberstrukturen er ganske myk, bør den resulterende lyden dempes og være full. Tester i 1867 beskrev kobberlyden som en "død" lyd, mens messinglyden som en "klar klingende" lyd. Disse to lydene kan være vanskelige å skille fra hverandre hvis du ikke er erfaren. Imidlertid vil du tjene på å lære det hvis hobbyen din er å samle antikviteter eller samle metallskrap.

Denne metoden fungerer best på tykke, solide metallgjenstander

Fortell messing fra kobber trinn 8
Fortell messing fra kobber trinn 8

Trinn 2. Finn stempelkoden

Messinggjenstander laget for industri er ofte stemplet. Denne stempelkoden tjener til å oppdage blandingen med sikkerhet. I både de nordamerikanske og europeiske systemene begynner koden for messing med bokstaven C og etterfølges av en rekke tall. Kobber er ofte umerket. Men hvis du vil være sikker, sjekk koden med denne guiden:

  • UNS -systemet i Nord -Amerika bruker etiketter som begynner med C2, C3 eller C4 for messing, eller mellom C83300 og C89999. Hvis merket, kan kobber bruke koder mellom C10100 til C15999 og C80000 – C81399. De to siste tallene blir ofte ikke skrevet ned.
  • I det nåværende europeiske systemet begynner både kobber- og messingkoder med bokstaven C. Kodene for messing ender med bokstaven L, M, N, P eller R, mens kodene for kobber ender med bokstaven A, B, C eller D.
  • Gamle messingobjekter kan ikke følge dette systemet. Noen gamle europeiske standarder (brukt til nylig) inkluderte symbolet for metallelementet etterfulgt av prosentandelen. Alle gjenstander som inneholder "Cu" og "Zn" regnes som messing.
Fortell messing fra kobber trinn 9
Fortell messing fra kobber trinn 9

Trinn 3. Kontroller metallets hardhet

Denne testen er vanligvis ikke veldig nyttig fordi messing bare er litt hardere enn kobber. Noen typer kobber som er bearbeidet vil være så myke at de kan ripes med amerikanske mynter (noe som ikke er tilfelle med messing). Det er bare det at i de fleste tilfeller kan ingenting ripe noen av metallene, men verken det andre metallet på samme tid er lett å finne for denne testen.

Kobber er også lettere å bøye enn messing. Imidlertid ville det være vanskelig å trekke konklusjoner fra disse testene alene (spesielt uten å skade gjenstander)

Tips

  • Kobber er en bedre leder enn messing. Derfor er alle rødfargede elektriske ledninger laget av kobber.
  • Begreper som "rød messing" og "gul messing" kan ha spesifikke betydninger i forskjellige bransjer og regioner. I denne artikkelen brukes begge begrepene bare for å beskrive fargen.
  • Nesten alle messinginstrumenter (messinginstrumenter) er laget av messing, ikke kobber. Jo høyere kobberinnhold i messing, jo mørkere er fargen på verktøyet og varmere blir lyden. Kobber brukes i noen blåseinstrumenter, men påvirker ikke lyden.

Anbefalt: