Hvordan aldre kobber: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan aldre kobber: 8 trinn (med bilder)
Hvordan aldre kobber: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan aldre kobber: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan aldre kobber: 8 trinn (med bilder)
Video: Самый простой способ выровнять пол! Быстро, Дешево, Надежно. ENG SUB 2024, Kan
Anonim

Når kobber reagerer med oksygen i luften, danner det kobberoksid (CuO), noe som gir kobber en litt grønnaktig farge som noen liker for sitt klassiske utseende. Når kobber får lov til å eldes naturlig, kan det ta år å produsere det som kalles en verdigris patina, spesielt i tørt klima. Men hvis du vet hvordan du målbevisst skal eldes kobber, kan du få samme effekt mye raskere, nesten over natten. Prosessen er enkel, og du kan gjøre det med vanlige husholdningsapparater, i stedet for å bruke skadelige og skadelige kjemikalier.

Steg

Metode 1 av 2: Forbereder prosjektet

Alder Kobber Trinn 1
Alder Kobber Trinn 1

Trinn 1. Tørk overflaten grundig med et lofri håndkle

For en effektiv aldringsprosess må kobberoverflaten være ren for fett og forurensninger, noe som betyr at du må bruke mer tid på å rengjøre gjenstanden før du elder kobberet. Sørg for å rengjøre hele overflaten, inkludert små sprekker for best effekt.

Age Copper Trinn 2
Age Copper Trinn 2

Trinn 2. Bland aldringsforbindelsen

For å oksidere kobberet raskt inneholder de beste blandingene en kopp (240 ml) bordseddik, 3/4 kopp (180 ml) flytende husholdnings ammoniakk og 1/4 kopp bordsalt. Bland ingrediensene i en sprayflaske for lettere påføring, og rist deretter flasken for å blande ingrediensene helt.

  • For best effekt er det bedre å bruke ikke-jodisert bordsalt. Uansett hvilken type salt du bruker, prøv å oppløse det godt for å forhindre riper i kobberet ditt.
  • Noen oppskrifter med aldrende sammensetninger tilsetter ofte også 1/4 kopp (60 ml) sitronsaft til blandingen. Hvis du har sitronsaft, må du bruke et likt mål av alle ingrediensene som er oppført ovenfor.
Age Copper Trinn 3
Age Copper Trinn 3

Trinn 3. Spray objektet med glassrenser

Etter at du har rengjort varen helt, rengjør du den med et glassrenser som er tilgjengelig på markedet. Vi anbefaler å velge et ammoniakkbasert glassrenser. Etter påføring av en liten mengde spray, tørk av med det samme håndkleet og fjern så mye støv og skitt som mulig.

Spray litt mer kobber med glassrenser, men ikke tørk det denne gangen. Dette letter ødeleggelsen av kobberoverflatelaget slik at aldringsforbindelsen treffer kobberet selv

Metode 2 av 2: Aldring av kobber

Age Copper Trinn 4
Age Copper Trinn 4

Trinn 1. Belegg objektet med patina -blandingen

Etter at du har rengjort kobberstykket og sprayet det med glassrenser, påfør en aldrende forbindelse som dekker objektet helt. Sørg for å belegge selv de minste sprekkene, og lag et jevnt lag.

Ikke spray for mye. Det er ikke nødvendig å sprøyte kobberbitene, så de er våte, så de drypper overalt. Bare spray etter behov for å fukte belegget jevnt

Age Copper Trinn 5
Age Copper Trinn 5

Trinn 2. Lag ting

For å skape et fuktig miljø, anbefales det vanligvis at du legger kobberobjektet i en plastpose, eller legger det under et plastmarkise for å skape et kunstig miljø mens aldringsforbindelsen virker. La kobberbitene hvile i ca 1 time.

Hvis du bor i et område med høy luftfuktighet, eller hvis du bruker blandingen under en regnbyge, trenger du ikke å lage et kunstig miljø av plast. Generelt er dette en mulighet til å prøve å eldre kobber på høyden av de våteste og våteste årstidene, for å gi deg de beste naturlige fordelene fra miljøet

Alder Kobber Trinn 6
Alder Kobber Trinn 6

Trinn 3. Påfør aldringsforbindelsen på nytt

Fjern gjenstanden fra plasten og spray igjen med patina -blandingen, og sørg for å belegge hele metalloverflaten igjen. Legg det tilbake i posen eller teltet som fukter kobberet og la det stå over natten.

Age Copper Trinn 7
Age Copper Trinn 7

Trinn 4. Fortsett å påføre forbindelsen som du vil

Nivået på farging du vil ha på kobberstykket er opp til deg. Hver morgen fjerner du kobberstykket fra posen og inspiserer det grundig. Deretter tilsetter du blanding om nødvendig og gjentar prosessen hvis du vil at mer farge skal vises på kobberstykket.

Generelt vil du kanskje ikke eldre kobberrester ved å bruke denne metoden for lenge, spesielt hvis du lever i et fuktig klima. Husk også at kobber naturlig vil eldes av seg selv, så du trenger ikke å overdrive for å få den effekten du vil ha på et objekt du vil ha lenge

Alder Kobber Trinn 8
Alder Kobber Trinn 8

Trinn 5. Tørk av objektet med et rent håndkle

Når du har fått den fargen du vil ha, spray litt glassrens på et rent håndkle og tørk av objektet for å fjerne spor av aldrende forbindelse og sett kobberet på plass.

Tips

  • For større eller mindre prosjekter, bruk samme forhold i sammensetningen for å lage mer eller mindre aldringsløsning.
  • Når du vet hvordan du elder kobber, kan du eksperimentere med å bruke patinaen akkurat som med vanlig utstyr. Før du sprayer den oksiderende blandingen på kobberet, dekker du en del av området med papir eller tape for å lage et elementært design på overflaten.

Anbefalt: