Hvordan gjenkjenne en tysk gjeterhund

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjenkjenne en tysk gjeterhund
Hvordan gjenkjenne en tysk gjeterhund

Video: Hvordan gjenkjenne en tysk gjeterhund

Video: Hvordan gjenkjenne en tysk gjeterhund
Video: 10 TING DU IKKE SKAL GJØRE MOT HUDEN DIN! 2024, Kan
Anonim

Schäferhunder brukes ofte som arbeidshunder. Dette er fordi den tyske hyrden er veldig intelligent, våken, lydig, bestemt og modig. For erfarne hundeeiere er schæferen veldig lojal og et perfekt kjæledyr. For å identifisere en tysk fårehund, observer håret og andre fysiske egenskaper. Du kan også spørre oppdretteren om rasen til hunden eller gjøre en DNA -test.

Steg

Metode 1 av 5: Observere hundens hår

Identifiser en tysk hyrde Trinn 1
Identifiser en tysk hyrde Trinn 1

Trinn 1. Observer håret hennes

Schäferhunder har tre typer hår: dobbelt, tykt og langt. De fleste schäferhunder har en dobbel pels, bestående av tykke, rette og korte strøk nær kroppen. Schäferhunder som vanligvis holdes som kjæledyr, har vanligvis langt hår.

Tysk fårehund vil falle ut gjennom året, og bør børstes regelmessig

Identifiser en tysk hyrde Trinn 2
Identifiser en tysk hyrde Trinn 2

Trinn 2. Legg merke til det brune og svarte håret på hunden

De fleste schäferhunder har svart og brunt hår. Noen tyske hyrdehunder har imidlertid bare svart hår. Vanligvis er den tyske hyrdens hovedfarge brun, med svarte merker på baksiden og ansiktet.

Identifiser en tysk hyrde Trinn 3
Identifiser en tysk hyrde Trinn 3

Trinn 3. Identifiser variasjoner i hårfargen til den tyske hyrden

Noen schäferhunder kan ha hvitt, blått eller rødbrunt hår. Disse fargene er ikke standard tyske hyrdefarger. Imidlertid kan denne fargen vokse og bli synlig med jevne mellomrom. Faktisk regnes den hvite tyske hyrden som en tydelig rase i noen områder og får navnet White Shepherd.

Metode 2 av 5: Observere andre fysiske egenskaper

Identifiser en tysk hyrde Trinn 4
Identifiser en tysk hyrde Trinn 4

Trinn 1. Observer hundens kraftige kroppsform

Schäferhunder kan klassifiseres som arbeidshunder og har en solid konstruksjon. Vanligvis er schæferhunder 50-56 cm høye og veier 35-50 kg. Schäferhunder har et slank, dypt bryst. I tillegg har tyske hyrdehunder også forben og skuldre som er kraftige og buede. Målt fra skulder til rumpe, er den tyske hyrdens kropp mer langstrakt enn høy.

Schäferhunder valper vanligvis 3-4 kg når de bare er en måned gamle, og vil fortsette å gå opp gjennom det første året. Etter 6 måneder vil hunden veie ca 22-26 kg

Identifiser en tysk hyrde Trinn 5
Identifiser en tysk hyrde Trinn 5

Trinn 2. Observer hundens spisse ører

Schäferhunder har spisse ører og er oppreist. Schäferens ører har en lang base og peker fremover, noe som gir dem en trekantet form. Som barn kan spissene til schæferens ører brette seg litt. Men når de blir eldre, vil ørene til den tyske hyrden rette seg.

Identifiser en tysk hyrde Trinn 6
Identifiser en tysk hyrde Trinn 6

Trinn 3. Observer den buskete halen til hunden

Den tyske hyrden har en lang, busket hale som henger når den hviler. Når schäferen er i bevegelse eller våken, vil halen bli litt hevet og krøllet mer.

Metode 3 av 5: Spør hundens rase

Identifiser en schæfer trinn 7
Identifiser en schæfer trinn 7

Trinn 1. Spør hunderasen til eieren

Spør eieren når du møter en hund som ser ut som en schæfer og vil vite rasen. Si for eksempel: “Er han en tysk hyrde? Veldig morsomt!" Alternativt kan du også si, “Hva slags hund har du? Jeg planlegger å ha en hund."

De fleste hundeeiere har ikke noe imot å fortelle deg sin hunderase

Identifiser en tysk hyrde Trinn 8
Identifiser en tysk hyrde Trinn 8

Trinn 2. Spør veterinæren din

Hvis du ikke kjenner rasen og rasen til hunden din, kan du be veterinæren om å identifisere den. Veterinærer kan sikkert kjenne igjen standardrasene til de fleste hunder. Veterinærer kan enkelt observere hundens fysiske egenskaper for å bestemme rasen.

Identifiser en tysk hyrde Trinn 9
Identifiser en tysk hyrde Trinn 9

Trinn 3. Spør oppdretteren

Hvis en tysk hyrde er kjøpt fra en oppdretter, må du kontakte oppdretteren om rasen og rasen til hunden for å sikre at hunden er renraset. Lisensierte oppdrettere kan gi dokumenter som bekrefter at begge morhunder er schäferhunder.

Sørg for å kjøpe hunden din fra en lisensiert oppdretter. Dette er gjort for å sikre at du får en renraset hund

Identifiser en tysk hyrde Trinn 10
Identifiser en tysk hyrde Trinn 10

Trinn 4. Last ned en app som kan identifisere hunderaser

Det er flere apper som kan hjelpe til med å identifisere hunderaser. For å bruke den, last opp et bilde av hunden, og appen vil identifisere rasen.

  • Prøv for eksempel å bruke Fetch!
  • Denne appen kan ikke alltid gi 100% nøyaktige resultater. Imidlertid har tyske hyrdehunder ganske unike egenskaper.

Metode 4 av 5: Gjenkjenning av hundens atferdsmessige egenskaper

Identifiser en tysk hyrde Trinn 11
Identifiser en tysk hyrde Trinn 11

Trinn 1. Vær oppmerksom på hundens lojalitet

Tyske fårehunder er ganske sjenerte og uvennlige når de møter nye mennesker. Imidlertid, når hunden har et sterkt forhold til eieren, er schæferen veldig lojal. Schäferhunder er generelt vennlige og lojale mot sine familier. Den tyske hyrden vil imidlertid være beskyttende hvis den blir truet.

Identifiser en tysk hyrde Trinn 12
Identifiser en tysk hyrde Trinn 12

Trinn 2. Observer hundens energi

Tyske fårehunder har mye energi og trenger regelmessig mosjon. Hvis den tyske hyrden blir liggende alene i lange perioder, blir den lei og blir ødeleggende. For eksempel kan hunder bjeffe, bite gjenstander eller grave i bakken. Sørg for at schæferen trener minst 1 time hver dag.

Identifiser en tysk hyrde Trinn 13
Identifiser en tysk hyrde Trinn 13

Trinn 3. Finn ut om hunder kan trenes

Schäferhunder er veldig intelligente og enkle å trene. Denne hunden liker virkelig å jobbe og gjøre ting. Du kan også trene en tysk fårehund til å utføre bestemte jobber. For eksempel brukes tyske gjeterhunder ofte som arbeidshunder. Hunder hjelper til med søk- og redningsprosessen, identifiserer ulovlige rusmidler, vokter huset og fungerer som ledsagere for de med spesielle behov.

Registrer hunden din for et hundetreningskurs. Når du tar kurs, kan hunder følge kommandoer og fullføre en rekke oppgaver. Denne aktiviteten er veldig morsom og kan stimulere hunden

Identifiser en tysk hyrde Trinn 14
Identifiser en tysk hyrde Trinn 14

Trinn 4. Observer den besittende hunden

Schäferhunder er kjent som hyrder og beskyttere av sauer. Denne besittende naturen gjør schäferen til et godt valg for å beskytte familien. Hunder vil ta vare på det som tilhører dem. Denne evnen hjelper den tyske hyrden med å skille mellom familie og fiender. Den tyske hyrdens beskyttende natur er så inngrodd at den brukes som politihund.

Schäferhunder kan ta godt vare på valpene dine. Imidlertid vil hunder være likegyldige overfor fremmede

Metode 5 av 5: Testing Dog DNA

Identifiser en tysk hyrde Trinn 15
Identifiser en tysk hyrde Trinn 15

Trinn 1. Kjøp et DNA -testsett online

Søk etter "hund -DNA -tester" på Google. Disse testpakkene selger vanligvis for IDR 1 200 000 til 1 500 000 IDR og kan kjøpes online.

Identifiser en tysk hyrde Trinn 16
Identifiser en tysk hyrde Trinn 16

Trinn 2. Følg bruksanvisningen

Når DNA -testpakken har kommet, åpner du pakken og leser instruksjonene for bruk av enheten nøye. Guiden inneholder måter å ta en prøve av hund -DNA og returnere resultatene til laboratoriet for testing.

Hvert verktøy er bare designet for å teste en hunds DNA

Identifiser en schæfer trinn 17
Identifiser en schæfer trinn 17

Trinn 3. Tørk av hundens kinn

DNA -testutstyr gir vanligvis to bomullspinner (vattpinner). Disse to bomullene kan bare brukes til 1 hund. Åpne hundens munn og tørk bomullspinnen på innsiden av kinnet. Gjenta prosessen for hver bomull.

Identifiser en tysk hyrde Trinn 18
Identifiser en tysk hyrde Trinn 18

Trinn 4. Send inn testresultater

Legg bomullen i den medfølgende plastposen. Legg det deretter i en konvolutt eller eske. Når den er lukket, sender du testresultatene til laboratoriet for testing.

Identifiser en tysk hyrde Trinn 19
Identifiser en tysk hyrde Trinn 19

Trinn 5. Les laboratorietestresultatene

Etter minst 3 uker vil du motta DNA -testresultatene fra laboratoriet. Hundens DNA blir sammenlignet med minst 200 forskjellige hunderaser. Hvis hunden din er en schæfer, kan DNA -testing enkelt identifisere rasen.

Anbefalt: