Hvordan teste motstander: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan teste motstander: 9 trinn (med bilder)
Hvordan teste motstander: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan teste motstander: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan teste motstander: 9 trinn (med bilder)
Video: InDesign på norsk: Slik legger du til et bilde | Utdannet.no 2024, Kan
Anonim

Motstand tjener til å regulere mengden strøm som strømmer i en elektrisk krets. Motstander skaper motstand, eller impedans, i en elektrisk krets og reduserer strømmen som får strømme. Motstander brukes også for enkel signalkondisjonering og for å beskytte aktive elektriske enheter som kan bli skadet ved å motta overdreven strøm. For å utføre alle disse funksjonene må motstander måles riktig og i god stand. Bruk disse tipsene for å finne ut hvordan du tester motstander.

Steg

Testresistorer Trinn 1
Testresistorer Trinn 1

Trinn 1. Fjern strømmen fra kretsen som inneholder motstanden

Dette kan oppnås ved å koble den fra strømkilden eller ved å fjerne batteriet hvis kretsen er en bærbar enhet. Husk at noen apparater kan forbli utsatt for potensielt skadelig spenning i flere minutter etter at de har mistet strømmen!

Testmotstander Trinn 2
Testmotstander Trinn 2

Trinn 2. Isolere motstanden fra kretsen

Måling av motstandene som fremdeles er koblet til kretsen kan gi unøyaktige resultater, ettersom en del av kretsen også kan måles.

Fjern den ene enden av motstanden fra kretsen. Det spiller ingen rolle hvilken ende som fjernes. Fjern den ved å trekke i motstanden. Hvis motstanden allerede er loddet, smelter du den med et elektrisk loddeverktøy og trekker ut motstanden med en liten tang. Loddeverktøy er tilgjengelig i elektriske butikker og hobbybutikker

Testresistorer Trinn 3
Testresistorer Trinn 3

Trinn 3. Kontroller motstandene

Hvis motstanden viser tegn på sverting eller forkulling, kan den ha blitt skadet av overdreven strøm. Motstander som virker svertet eller forkullede bør byttes og kastes.

Testmotstander Trinn 4
Testmotstander Trinn 4

Trinn 4. Les motstandsverdien visuelt

Verdien vil bli oppført på motstanden. Mindre motstander kan vise verdier merket med fargekodede bånd.

Vær oppmerksom på motstandens toleranse. Det er ingen motstand hvis verdi er nøyaktig den samme som angitt. Toleranse indikerer hvor mye den angitte verdien kan variere og regnes fortsatt som en passende motstandsverdi. For eksempel anses en 1000 ohm motstand med en toleranse på 10 prosent fortsatt som nøyaktig hvis den gir en måling på ikke mindre enn 900 ohm og ikke mer enn 1100 ohm

Testmotstander Trinn 5
Testmotstander Trinn 5

Trinn 5. Sett opp et digitalt multimeter (DMM) for å måle motstander

DMM er tilgjengelig i elektriske butikker og hobbybutikker.

  • Kontroller at DMM er på og at batteriet ikke er lavt.
  • Sett DMM -skalaen til neste innstilling som er høyere enn den omtrentlige motstandsverdien. For eksempel, hvis DMM kan settes til en skala på 10 og den måler en motstand merket 840 ohm, sett DMM til en skala på 1000 ohm.
Testmotstander Trinn 6
Testmotstander Trinn 6

Trinn 6. Mål motstanden

Koble 2 DMM -sonder til 2 -pinners motstandene. Motstander har ingen polaritet. Så det spiller ingen rolle hvilken DMM -sonde som er koblet til hvilket ben av motstanden.

Testmotstander Trinn 7
Testmotstander Trinn 7

Trinn 7. Bestem den faktiske motstandsverdien til motstanden

Les resultatet som vises på multimeteret. For å avgjøre om motstanden er innenfor det tillatte området for motstanden eller ikke, ikke glem å ta hensyn til motstandens toleranseverdi.

Testmotstander Trinn 8
Testmotstander Trinn 8

Trinn 8. Sett sammen motstanden som gir en nøyaktig avlesning

Koble motstandene i kretsen igjen ved å skru dem på plass igjen hvis du trekker dem med fingeren. Hvis loddeskjøten må smeltes og motstanden må fjernes med en tang, smelter du den med et loddejern og bruker en tang til å skru den på plass igjen.

Testmotstander Trinn 9
Testmotstander Trinn 9

Trinn 9. Bytt ut motstanden som gir et måleresultat utenfor det tillatte verdiområdet

Fjern den gamle motstanden. Motstander er tilgjengelige i elektriske butikker og hobbybutikker. Vær oppmerksom på at utskifting av en feilaktig motstand ikke alltid løser problemet. Hvis motstanden går i stykker igjen, må kilden til problemet letes etter andre steder i kretsen.

Anbefalt: