4 måter å rengjøre diamantøredobber på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å rengjøre diamantøredobber på
4 måter å rengjøre diamantøredobber på

Video: 4 måter å rengjøre diamantøredobber på

Video: 4 måter å rengjøre diamantøredobber på
Video: Strikk lett og luftig mohairgenser. Steg 5, halsen. 2024, Kan
Anonim

Diamantøredobber vil bli kjedelige og skitne etter mange slitasje fordi de absorberer olje fra huden og håret, noe som får metallet til å slites ut og edelstenen miste glansen. Heldigvis er det mange husholdningsprodukter som kan brukes til å gjenopprette glansen i diamantøreringene dine. For sta skitt, bør du vurdere å ta øredobber til en profesjonell smykkerenser.

Steg

Metode 1 av 4: Sette opp riktig utstyr

Rengjør diamantøredobber Trinn 1
Rengjør diamantøredobber Trinn 1

Trinn 1. Kjøp et smykkerensingssett

Inne i dette settet finner du en løsning som fungerer for rengjøring av øredobber. Denne løsningen er spesielt laget for rengjøring av øredobber, så du trenger ikke bekymre deg for at dette produktet vil skade smykkene dine.

  • Se etter spesialrensingsløsninger i smykker, nasjonale håndverksmesser, kjøpesentre, apotek eller nærbutikker. Se på instruksjonene på baksiden av flasken for å sikre at løsningen er trygg for diamantsmykker.
  • Hell en liten mengde av løsningen i en bolle. Bløtlegg øredobber i løsningen over natten. Skyll øredobber med varmt vann, tørk og poler med en lofri klut. Det er best å følge instruksjonene på baksiden av flasken, ikke følg instruksjonene ovenfor hvis de er forskjellige.
Rengjør diamantøredobber Trinn 2
Rengjør diamantøredobber Trinn 2

Trinn 2. Få den riktige børsten og kluten

Du bør bruke en myk børste. Dette er veldig viktig. Hvis du bruker en børste som er for grov, kan smykkene dine bli skadet. Du trenger også en klut som forsiktig kan rengjøre øredobber.

  • Alt du trenger er en tannbørste, men velg en myk børste. Sørg for at du ikke bruker en stålbørste eller en grovbørstet børste, da begge kan skade innstillingen (delen som holder diamanten sammen).
  • En barntannbørste er et godt valg fordi børstene er veldig myke. Du kan også kjøpe børster som er spesielt designet for rengjøring av smykker online eller i butikker.
  • La deg imidlertid ikke friste av tips som sier at du bør bruke en tannbørste til å rengjøre smykker. Tannbørster kan være for slipende. Det er bedre husholdningsprodukter du kan bruke.
  • Bruk et håndkle av mikrofiber til å tørke øredobber. Disse håndklærne er mykere og hjelper deg med å rengjøre øredobber forsiktig.
  • Du må også sørge for å bruke en myk børste på gullinnstillingen. Hvis din diamant er satt i en skjør setting eller øredobber er veldig gamle, trenger du kanskje ikke å pusse dem i det hele tatt.
Rengjør diamantøredobber Trinn 3
Rengjør diamantøredobber Trinn 3

Trinn 3. Velg en flat overflate

Det er best å ikke rengjøre diamantøreringer i nærheten av vasken, da du ikke vil at de skal havne i avløpet og sjansene er store. Hvis du ikke tror meg, bare spør en rørlegger: Dette skjer mye!

  • Velg i stedet et bord eller en annen flat overflate som ikke ligger i nærheten av vasken. Du trenger nok plass til å sette boller og håndklær.
  • Du trenger også en bolle eller kopp for å holde øredobber i. Du må kanskje bruke gummihansker, avhengig av giftigheten til løsningen du velger.

Metode 2 av 4: Rengjøring av diamantøredobber hjemme

Rengjør diamantøredobber Trinn 4
Rengjør diamantøredobber Trinn 4

Trinn 1. Bruk oppvaskmiddel

Hvis du ikke har et smykkerengjøringssett, kan du lage din egen løsning ved hjelp av en rekke forskjellige husholdningsrengjøringsprodukter. Du kan bruke vanlig oppvaskmiddel for å fjerne smuss og fett fra diamantøreringer.

  • Bland 1 kopp varmt vann med 1 ts mild oppvaskmiddel. Rør i vannet med fingrene til det bobler. Pass på at oppvaskmiddel ikke inneholder parfyme eller blekemiddel, da begge kan skade øredobber. Bløtlegg øredobber i 3-4 minutter, slik at smuss og olje kan slippes ut.
  • Ta deretter en myk tannbørste og dypp den i såpeløsningen. Børst forsiktig diamanten. Bløtlegg øredobber i 1-2 minutter til. Løft deretter øredobben og legg den på en serviett. Ta en skål med rent vann og skyll øredobber. Ikke skyll øredobber under kranen, da slipper du dem i avløpet.
Rengjør diamantøredobber Trinn 5
Rengjør diamantøredobber Trinn 5

Trinn 2. Prøv en glassrengjøringsløsning som Windex

Det er mange husholdningsprodukter du kan bruke til å rengjøre diamantøreringer. Windex kan også. Eller du kan suge øredobber i et mildt flytende vaskemiddel. Velg et vaskemiddel som inneholder natriumlauryletersulfat.

  • Spray Windex på tannbørsten. Deretter børster du forsiktig diamanten.
  • Gjør det forsiktig, og bruk en liten myk børste. Etter det, skyll øredobber med vann og tørk dem med en myk klut.
Rengjør diamantøreringer Trinn 6
Rengjør diamantøreringer Trinn 6

Trinn 3. Bruk ammoniakk

Ammoniakk høres for hardt ut, men å bruke ammoniakk til å rense diamantøreringer er den vanligste metoden.

  • Bland en del ammoniakk med seks deler varmt vann. Imidlertid må du ikke bruke varmt vann hvis det er andre edelstener i innstillingen, da dette kan skade dem. Plasser øredobber i løsningen i 20 minutter. Bruk hansker når du arbeider med denne løsningen.
  • Legg deretter øredobber i en annen bolle med varmt vann. Tilsett en teskje oppvaskmiddel i bollen. Skrub øredobber med en myk børste eller en smykkerbørste. Skyll øredobber i varmt vann.
Rengjør diamantøredobber Trinn 7
Rengjør diamantøredobber Trinn 7

Trinn 4. Bløtlegg øredobber i glitrende vann

Diamanter - og andre edelstener - vil se mer strålende ut hvis du legger dem i bløtt vann over natten.

  • Bare fyll glasset med glitrende vann, og tilsett deretter diamanter eller andre edelstener (for eksempel rubiner eller safirer) i glasset. La det stå over natten.
  • En annen teknikk du kan bruke for å gjøre diamantene dine skinnende, er å bruke proteserengjøringstabletter. Legg tabletten i en kopp vann, og legg deretter diamantørringen i koppen i noen minutter. Etter det, skyll smykkene.
  • Fjern synlige klumper av smuss eller lo. Bruk en tannpirke forsiktig for å fjerne klumper av smuss mellom metallbenene som holder diamanten på plass. Fjern forsiktig stofffibrene som sitter fast i innstillingen ved hjelp av pinsett.
Rengjør diamantøredobber Trinn 8
Rengjør diamantøredobber Trinn 8

Trinn 5. Prøv å bruke såpe og vann som en enkel løsning for å bli kvitt litt olje eller smuss

Hvis du ikke har andre rekvisita, kan du prøve å bruke et produkt du allerede har: Såpe og vann.

  • Bland 1 del mild oppvaskmiddel med 3 deler varmt vann i en liten bolle. Dypp en myk børste, en myk klut eller en bomullspinne i såpeløsningen.
  • Børst forsiktig av edelstener og metall. Alternativt kan du suge diamantøredobber i denne såpeløsningen i opptil 30 minutter.
  • Fjern øredobbene etter bløtlegging og skyll med varmt vann. Tørk og poler øredobber med en lofri klut.
Rengjør diamantøredobber Trinn 9
Rengjør diamantøredobber Trinn 9

Trinn 6. Prøv vodka

Bløtlegg øredobber i vodka hvis du ikke finner noe annet.

  • Fyll skuddglass med vodka. Sett øredobber i glasset og la dem trekke i et minutt eller to. Fjern øredobber og skyll med varmt vann.
  • Tørk og poler øredobber med en lofri klut.

Metode 3 av 4: Beskytt dine diamantøredobber

Rengjør diamantøredobber Trinn 10
Rengjør diamantøredobber Trinn 10

Trinn 1. Ikke bruk diamantøreringer hele tiden

Det er lettere å rengjøre diamantøreringene dine hvis du ikke får dem veldig skitne. Så det er en god idé å fjerne øredobber når du gjør aktiviteter som kan gjøre dem skitne, for eksempel å gå til stranden, trene, hagearbeid og til og med vaske.

  • Hold diamantøredobber unna klorblekemiddel, da dette kan skade øredobber.
  • Naturlige oljer kan legge et lag på diamantsmykker og må fjernes for å gjenopprette øredobbernes glans slik de var. Kontakt med hud, lotioner, pulver og såper kan føre til at en slik film dannes.
  • Ta på øredobbene sist, etter at du har stylet håret og sprayet parfyme eller påført lotion. Alle disse produktene kan skade øredobber, så reduser eksponeringen.
Rengjør diamantøredobber Trinn 11
Rengjør diamantøredobber Trinn 11

Trinn 2. Oppbevar øredobber ordentlig

Diamantøredobber slites mindre hvis du lagrer dem riktig. Dette betyr at du ikke bare skal kaste den i en skuff. Diamanter er nesten umulig å skrape - men andre diamanter kan.

  • Derfor må du ikke oppbevare diamantsmykker i nærheten av hverandre fordi diamanter kan klø hverandre.
  • Ikke rør øredobber for ofte. Hender inneholder kroppsoljer som kan sløve diamanter.
Rengjør diamantøredobber Trinn 12
Rengjør diamantøredobber Trinn 12

Trinn 3. Forsikre øredobber

Noen ganger vil bolig- eller utleieforsikring dekke tapte eller stjålne smykker. Sjekk retningslinjene dine. Hvis smykker ikke er dekket, er det en god idé å endre retningslinjene dine for å dekke øredobber.

  • Om det er verdt å forsikre øredobber vil selvfølgelig avhenge av prisen på øredobber, eller om de har stor sentimental verdi.
  • Gjør leksene dine, og sammenlign forskjellige selskaper før du velger en forsikringsplan. Husk å sjekke egenandelen eller på egen risiko (en rekke kostnader forsikringstakeren må bære i tilfelle tap).
Rengjør diamantøredobber Trinn 13
Rengjør diamantøredobber Trinn 13

Trinn 4. Få sjekket øredobber

En sertifisert gullsmed vil oppdage feil i øredobber som du ikke kan se. Så det er ikke noe galt i å be en gullsmed om å sjekke øredobber hvis du vil at diamantene dine skal skinne.

  • Du må sørge for at bena som holder diamanten ikke løsner, ellers kan du miste diamanten.
  • Det er en god idé å få diamantene sjekket av en sertifisert gullsmed en eller to ganger i året.
Rengjør diamantøredobber Trinn 14
Rengjør diamantøredobber Trinn 14

Trinn 5. Vurder å rengjøre øredobber hos en profesjonell smykkerenser

  • Spør din lokale gullsmed om de tilbyr ultralyd eller ionisk rengjøring for diamantsmykker. Vanligvis er gebyret for denne tjenesten ikke dyrt.
  • Se etter en gullsmed som tilbyr rengjøring av svovelsyre hvis diamantøreringene dine er så skitne at du ikke kan rengjøre dem på noen annen måte. Kokt svovelsyre er fremdeles relativt billig, men koster litt mer enn ultralydrensing. Svovelsyre kan skade smykker hvis det ikke gjøres riktig.

Metode 4 av 4: Rengjøring av gull- eller sølvrammen

Rengjør diamantøreringer Trinn 15
Rengjør diamantøreringer Trinn 15

Trinn 1. Fjern eventuelle sølv- eller gullflekker

For å fjerne flekker fra sølv kan du også bruke husholdningsprodukter.

  • Ta en kopp natron og bland den med 2 ss vann til den danner en tykk pasta. Ta en våt svamp, og gni pastaen på sølvet, skyll og tørk.
  • Du kan også bruke natron til å polere gullet ved lett å belegge gullet med natron. Hell deretter eddik over det, og skyll.
  • Du kan få gullet til å skinne mer hvis du slipper øl på et håndkle og deretter gnir det på smykkene dine.
  • Tro det eller ei, du kan også bruke en saus for å få sølvet til å skinne mer. Bløtlegg smykkene i sausen i bare noen få minutter.
Rengjør diamantøredobber Trinn 16
Rengjør diamantøredobber Trinn 16

Trinn 2. Bruk natron

Natronen vil fjerne flekker som har samlet seg på øredobber med sølvramme eller polerte gullrammede øredobber.

  • For sølvøredobber, bland kopp natron med 2 ss vann i en liten bolle. Dypp en fuktig svamp i natronblandingen.
  • Gni forsiktig natronblandingen over rammen på hver ørering. Tørk og poler øredobber med en lofri klut. For gulløreringer, dryss rammen med et lett lag natron. Hell sakte litt eddik over rammen. Skyll med vann.
  • Tørk og poler øredobber med en lofri klut.

Tips

  • Vær oppmerksom på at noen løsninger ikke bør brukes til øredobber eller smykker som inneholder andre edelstener enn diamanter. Vodka vil for eksempel skade edelstener som ikke er krystaller.
  • Vær forsiktig hver gang du rengjør smykker. Ikke bløtlegg øredobber for lenge eller gni for kraftig.
  • Ikke rengjør over en vask med et åpent avløpshull, ellers blir du tvunget til å ringe en rørlegger for å få verdisakene dine ut av fellen!
  • Ikke tørk med et håndkle eller en klut eller noe. Bare la smykkene tørke av seg selv!
  • Det er best å ta litt tannkrem, hell en liten mengde over en gammel tannbørste, eller du kan kjøpe en børste som er spesielt brukt til å rengjøre diamantøredobber, og gni den forsiktig over hele øredobben og skyll med vann, og la smykkene tørke på Dens eget.

Ting du trenger

  • Liten bolle eller glass
  • Lofri stoff
  • Myk børste
  • Bomullspinne
  • Tannpirker
  • Pinsett
  • Svamp
  • Vann
  • Mild oppvaskmiddel
  • Bakepulver
  • Eddik
  • Ammoniakk
  • Smykkerengjøringsløsning
  • Vindusvasker
  • Sprudlevann
  • Rengjøringstabletter for proteser
  • Vodka

Anbefalt: