3 måter å bli kvitt flekker på hundespytt

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bli kvitt flekker på hundespytt
3 måter å bli kvitt flekker på hundespytt

Video: 3 måter å bli kvitt flekker på hundespytt

Video: 3 måter å bli kvitt flekker på hundespytt
Video: Есть ли предел? Фольксваген Пассат Б3 / Volkswagen Passat B3 2024, Kan
Anonim

Selv om du er glad, kan det også gjøre hjemmet ditt skittent og rotete å eie en hund. Hvis du ikke kan kontrollere hundens spytt, er du sannsynligvis ikke fremmed for spyttflekker på klær, møbler, vinduer og andre gjenstander. Heldigvis kan husholdningsartikler som eddik og alkohol enkelt fjerne flekker fra hunde fra nesten alle overflater. Før du håndterer flekker, sjekk pleieetiketten og test rengjøringsproduktet eller blandingen på et skjult område først.

Steg

Metode 1 av 3: Fjerne flekker med eddikoppløsning

Fjern flekker fra hundespytt Trinn 1
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 1

Trinn 1. Lag en blanding av eddik, vann, natron og mild oppvaskmiddel

Bland 60 ml eddik med oppvaskmiddel og natron (en teskje hver). Dryss natron sakte slik at blandingen ikke skummer opp for fort og for mye. Tilsett deretter 240 ml kaldt vann.

  • Bland ingrediensene i en ren sprayflaske for å gjøre det lettere å påføre flekken.
  • Varmt vann kan "koke" proteinene i hundens spytt og få flekken til å feste seg fastere. Bruk derfor kaldt vann.
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 2
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 2

Trinn 2. Påfør blandingen på klær, møbeltrekk eller harde overflater som er motstandsdyktige mot vann

Eddikblandingen kan også brukes på vaskbare stoffer, vanntette trekk eller møbeltrekk for møbler, tepper, vinduer, gulv og vegger. Det er imidlertid en god idé å være på vakt og sjekke etiketten før du prøver å fjerne flekken. Du må også teste blandingen på et skjult område før du bruker den direkte på flekken.

  • Møbeletiketter viser vanligvis en bokstavkode. Koden "W" betyr vannsikker (motstandsdyktig eller trygg mot vann) og "S" betyr bare rengjøringsmidler for løsemidler (kan bare rengjøres med løsemidler, uten vann). Koden "WS" betyr at møblene kan rengjøres med enten vann eller løsemiddel, mens "X" betyr at møblene bare kan rengjøres med en støvsuger eller av en profesjonell.
  • Hvis møbeletiketten har en "S" -kode, bruker du alkohol eller et rengjøringsmiddel for løsemidler fra butikken. Hvis du ikke finner bokstavkoden, ikke bruk vann for sikkerhets skyld.
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 3
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 3

Trinn 3. Spray rengjøringsblandingen på flekken

Hvis gjenstanden kan rengjøres med vann, spray bare blandingen lett og pass på at området som skal sprayes ikke blir vått. Når du arbeider med flekker på stoff, la blandingen sitte på stoffet i 15 minutter. For harde overflater trenger du ikke la blandingen sitte.

  • Hvis du ikke har en sprayflaske, tørk en hvit, svært absorberende vaskeklut dyppet i blandingen på flekken.
  • Eddikblandingen kan føre til at maling eller vaskeklutfarge flekker og treffer stoffet som rengjøres. Bruk derfor en hvit vaskeklut.
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 4
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 4

Trinn 4. Fjern blandingen med en fuktig vaskeklut

Fukt en hvit vaskeklut med kaldt vann, vri den deretter ut for å fjerne overflødig vann. Hvis du rengjør en klut, tørk duken over det flekkete området for å fjerne overflødig eddikblanding. For harde overflater tørker du bare det rensede området for å fjerne overflødig eddik.

Fjern flekker fra hundespytt Trinn 5
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 5

Trinn 5. Tørk det rengjorte området og gjenta prosessen om nødvendig

Luft området for å tørke det, eller tørk en vaskeklut på området for å fremskynde tørkeprosessen. Når den er tørket, må du kontrollere tilstanden til flekken. Gjenta om nødvendig prosessen til flekken er løftet eller borte.

Metode 2 av 3: Bruk av alkohol

Fjern flekker fra hundespytt Trinn 6
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 6

Trinn 1. Bruk 70% isopropylalkoholkonsentrat på flekken

Hvis elementet ikke kan vaskes med vann, spray litt gnidningsalkohol på området der spyttflekken er. Hvis du ikke har en sprayflaske, kan du belegge det skitne området med sprit med en hvit, svært absorberende klut.

  • Mikroskinn eller mikrofiberduk, for eksempel, har det karakteristiske utseendet på semsket skinn, men er lettere å rengjøre. Imidlertid faller begge stofftyper (inkludert møbeltrekk eller møbeldeksler) vanligvis i kategorien "S" eller kan bare rengjøres med et løsemiddel.
  • Hvis det er tilgjengelig (eller du ikke har noe imot å gå til nærbutikken), kan du prøve å bruke en alkoholbasert klut eller møbelrens.
Fjern hundespyttflekker Trinn 7
Fjern hundespyttflekker Trinn 7

Trinn 2. Tørk av en tørr, ren vaskeklut på flekken

Bruk en hvit vaskeklut (og ikke en annen farget klut) for å forhindre at fargestoffet flekker og flekker stoffet som rengjøres. Prøv å ikke gni vaskekluten for kraftig på flekken. Tørk forsiktig av vaskeklutet for å fjerne flekken fra stoffet.

Fjern flekker fra hundespytt Trinn 8
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 8

Trinn 3. Børst det rengjorte området med en myk børste

Stoffer av mikrofiber eller mikroskinn kan føles stiv etter rengjøring. Du kan imidlertid glatte dem ut ved å børste dem forsiktig og raskt med en myk børste, neglebørste eller tannbørste.

Metode 3 av 3: Rengjøring av bedervelige stoffer

Fjern hundespyttflekker Trinn 9
Fjern hundespyttflekker Trinn 9

Trinn 1. Drypp forsiktig litt alkohol på silkeklut

Hell en liten mengde alkohol på en hvit vaskeklut, og tørk den deretter på området som er flekket med spytt sakte og forsiktig for ikke å skade kluten. Rengjøring av silke er vanskelig, og du må sjekke pleieetiketten og teste for alkohol på skjulte områder av stoffet først.

Hvis kluten bare kan rengjøres ved hjelp av rensemetoden, er det en god idé å ta kluten til en profesjonell rengjøringsleverandør

Fjern flekker fra hundespytt Trinn 10
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 10

Trinn 2. Tørk av fløyelsduken med sitronsaft og natron

Hell to ss natron i en bolle, og tilsett nok sitronsaft til å danne en skummende pasta. Fukt en myk hvit vaskeklut med skummet, og tørk den deretter forsiktig på flekken. Påfør så mye som mulig lett trykk på vaskekluten og ikke gni massen på fløyeloverflaten.

La det rengjorte området tørke i 3-5 timer. Du kan også bruke en vifte for å øke hastigheten på tørkeprosessen

Fjern flekker fra hundespytt Trinn 11
Fjern flekker fra hundespytt Trinn 11

Trinn 3. Bruk et kommersielt rengjøringsprodukt til å rengjøre lær og semsket skinn

Kommersielle servietter eller rengjøringsløsninger fra nærbutikken er de beste alternativene for rengjøring av skinnmøbler og bilpolstring. Rengjøring av semsket skinn eller mykt skinn er mye mer komplisert enn rengjøring av skinn, så kommersielle produkter og profesjonelle rengjøringstjenester er ditt sikreste valg.

Hvis du er modig, kan du prøve å fjerne flekken på semsket skinn med litt eddik. La kluten tørke, og børst deretter med en spesiell semsket børste

Tips

  • Kontroller og les pleieetiketten før du prøver å fjerne flekken.
  • Test alltid rengjøringsprodukter på skjulte eller iøynefallende områder, spesielt når du vil rengjøre lett skadede stoffer.

Anbefalt: