Hvordan bli kvitt øgler hjemmefra: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli kvitt øgler hjemmefra: 13 trinn (med bilder)
Hvordan bli kvitt øgler hjemmefra: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli kvitt øgler hjemmefra: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli kvitt øgler hjemmefra: 13 trinn (med bilder)
Video: Sådan behandler du dine havemøbler af træ med olie 2024, Kan
Anonim

Går mange øgler ofte inn i huset ditt? Disse små krypdyrene kan redusere insektpopulasjoner, så det er best å holde øglene utenfor hjemmet ditt i stedet for å forgifte eller drepe dem. Les det første trinnet nedenfor for å lære hvordan du kan bli kvitt øgler og forhindre at de kommer tilbake.

Steg

Metode 1 av 2: Frastøt øgler

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 1
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 1

Trinn 1. Flytt møblene for å avsløre firbenets skjulested

Det er ingen vits i å bli kvitt øglene hvis det er mange gjemmesteder å bruke. Hvis du ser en firfirsle i rommet, må du flytte alle møblene slik at øglen ikke gjemmer seg, så du gir opp. Flytt sofaen bort fra veggen, flytt også krakker og stoler og andre gjenstander som kan brukes som skjulested for øgler.

Øgler elsker å bo på vegger og under gjenstander. Hvis du har mange ting i skapet ditt, må du bli kvitt dem, slik at øglene ikke løper og gjemmer seg blant tingene dine

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 2
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 2

Trinn 2. Lukk alle dører

Lukk dører som fører til andre rom i huset ditt og dekk hullene med håndklær - øgler er veldig fleksible dyr og kan lett slippe ut gjennom sprekker i dører. Sørg for at de eneste dørene og vinduene som er åpne er de som leder inn i hagen din eller utenfor huset ditt-ellers vil du bare fortsette å jage dem inne i huset ditt.

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 3
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 3

Trinn 3. Be en venn om å hjelpe deg

Øgler er raske små dyr, som du allerede vet når du prøver å jage dem. Det vil være lettere å styre øglen dit du vil ha den enn å løpe frem og tilbake hvis du er.

  • Gå mot øglen mot utgangen. Be vennen din om å blokkere stedet der øglen skal gjemme seg.
  • Fortsett å gå mot øglen og blokker veien når den prøver å rømme. Fortsett å føre øglen sakte mot utgangen til den går av seg selv.
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 4
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 4

Trinn 4. Bruk rullet avis for å avvise firben

Når du har å gjøre med en ustyrlig øgle, må du stikke den med avis for å få den til å bevege seg. Stikk øglen forsiktig mot utgangen og før øglen med avisen slik at den ikke løper i feil retning. Ikke slå øglen med avisen - vær forsiktig så du ikke skader den.

Noen tror at øgler er redde for påfuglfjær. Prøv å bruke påfuglfjær for å avvise øgler hvis du har dem. Påfuglfjær vil ikke skade ham

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 5
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 5

Trinn 5. Bruk vann til å frastøte øgler

Noen mennesker hevder at sprøyting av kaldt vann kan få øglen til å bevege seg raskere. Fyll flasken med is og vann, og spray den på øglen. Øglen kommer seg ut av huset så raskt som mulig.

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 6
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 6

Trinn 6. Fang øglen hvis du kan

Hvis øglen som kommer inn i hjemmet ditt er treg, kan du kanskje fange den og slippe den utenfor, i stedet for å jage den rundt huset ditt. Finn en krukke som er stor nok til å fange øglen og ta et stykke hardt papp. Ta øgla i glasset og legg pappa under glasset til øglen står på toppen av esken. Løft og ta øglen utenfor, løft deretter krukken og fjern øglen.

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 7
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 7

Trinn 7. Prøv å jage øglen om natten

Noen øgler kommer mer sannsynlig ut om natten, og det er et godt tidspunkt å bli kvitt dem. Hvis du ser øgler komme ut oftere ved solnedgang, kan du jage dem ut om natten i stedet for å vente til middag.

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 8
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 8

Trinn 8. Kjenn fordelene med å ha øgler rundt huset ditt

Selv om det kan være ubehagelig å se øgler som streife rundt i stua, er det mange som ønsker øgler velkommen. Øgler hjelper mennesker ved å spise plagsomme insekter som gjør livet vårt vanskeligere, for eksempel fluer og sirisser. Ikke bare det - en øgle i huset kan stole på som et tegn på lykke. Hvis du orker å dele plass med en liten firfirsle, kan du vurdere å la den bli i huset ditt en stund.

Metode 2 av 2: Holde øglen utenfor

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 9
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 9

Trinn 1. Hold huset rent

Øgler vil gå til steder der maten er insekter. Hvis det er mange insekter i huset, begynner øgler å samle seg der. Å holde hjemmet ditt rent er den beste måten å forhindre at øgler kommer inn i hjemmet ditt. Sørg for å feie og støvsuge huset ditt regelmessig, og ikke la skitne tallerkener og støvete bestikk samle seg.

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 10
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 10

Trinn 2. Fjern all matrester fra innsiden av huset

Tilstedeværelsen av matsmuler og rester i huset kan tiltrekke seg insekter og vil tiltrekke øgler inn i huset. Kast all matrester og pass på at overflaten på bordet eller gulvet er fritt for matsmuler.

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 11
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 11

Trinn 3. Åpne problemområdene

Ta notater i hvilket rom du så øglen: hvilket rom, hvilket hjørne av rommet, under hvilke møbler. Flytting av møbler og rengjøring av området rundt vil gjøre området mindre attraktivt for øgler.

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 12
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 12

Trinn 4. Ta vare på en katt

Katter elsker å spise øgler like mye som mus. Å holde et rovdyr vil undertrykke veksten av øglebestanden rundt hjemmet ditt.

Jage øgler ut av huset ditt Trinn 13
Jage øgler ut av huset ditt Trinn 13

Trinn 5. Lukk huset ditt

Øgler kan kanskje komme inn gjennom sprekker under dørene og vinduene. Sørg for at huset ditt er helt lukket for å forhindre at øgler kommer inn i hjemmet ditt.

  • Patch hull i huset med en tykk klut for å forhindre at øgler kommer inn.
  • Bruk dørlapper og seler for å gjøre det vanskeligere for dyr å komme inn.
  • Installer myggnett på vinduene dine for å sikre at de er tett lukket.

Tips

  • Nærm deg øglen sakte. Hvis du skremmer øglen, vil den umiddelbart gjemme seg.
  • Øgler er mer aktive om natten og lager knirkelyder.
  • Gekkoer er nattlige og liker å klatre på vegger. Gekkoer kan klatre i vinduer der gekkoer jakter på insekter som tiltrekkes av lys som kommer fra innsiden av huset eller fra terrasselys.
  • ALDRI forgifte en firfirsle - bare noen typer er farlige. Øgler er din venn, ikke din fiende.
  • Grå firben er veldig nyttige for hagen din. Øgler spiser små kakerlakker og andre insekter som er skadelige for plantene dine. Øgler bytter til og med på små skorpioner.
  • Øgler spiser insekter. Øgler vil være veldig nyttige hvis de holdes innendørs.
  • Hvis det er mange maur i huset ditt, legg sukker ved nærmeste utgang. Deretter vil mauren gå mot sukkeret. Sakte vil til og med øgler lede dit! Dryss deretter litt sukker utenfor huset ditt … øglene vil også dra dit. Nå er hjemmet ditt gratis for øgler!

Anbefalt: