Hvordan selge gullsmykker: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan selge gullsmykker: 12 trinn (med bilder)
Hvordan selge gullsmykker: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan selge gullsmykker: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan selge gullsmykker: 12 trinn (med bilder)
Video: Как стать Успешным Парикмахером! Как достичь Успеха в Любом бизнесе! Ева Лорман! 2024, Kan
Anonim

Det virker som om gullsalget går amok akkurat nå, men hvordan vet du at du virkelig får verdi fra gullet du har. WikiHow kan hjelpe deg med å navigere i dette forræderiske vannet og finne skatten du fortjener. Du kan bare begynne med trinn 1 nedenfor.

Steg

Metode 1 av 2: Forstå valgene dine

Selg gullsmykker Trinn 1
Selg gullsmykker Trinn 1

Trinn 1. Prøv å selge til en smykkebutikk

Du bør alltid prøve å selge gull til en gullsmed først. Spesielt hvis butikken er en stor butikk, vil en butikk som dette ikke koste deg mye, fordi deres største inntektskilde er andre steder.

Selg gullsmykker Trinn 2
Selg gullsmykker Trinn 2

Trinn 2. Unngå å selge til pantelånere

Lånebutikker er i virksomhet som betaler minst mulig penger for noe de kan selge, så hvis det er mulig, er det beste alternativet å unngå å selge til pantelånere. Ikke bare er de mindre klar over den høye kvaliteten på varer, men de er også manipulerende.

Selg gullsmykker Trinn 3
Selg gullsmykker Trinn 3

Trinn 3. Hold deg unna gullkjøpere

Mange gullkjøpsselskaper har dukket opp nylig, og de fleste av dem er enten uredelige eller i det minste svært sannsynlig at de vil dra fordel av deg. Noen, som GoldLine, er beryktet for dårlig praksis. Hvis du kan, unngå disse gullkjøperne helt.

Selg gullsmykker Trinn 4
Selg gullsmykker Trinn 4

Trinn 4. Gjennomfør en undersøkelse

Du må ha flere alternativer før du selger smykker. Ulike butikker kan tilby lavere priser enn andre, avhengig av hvor mange stykker de vil hente og om de kan identifisere spesialverdien til smykkene dine.

Selg gullsmykker Trinn 5
Selg gullsmykker Trinn 5

Trinn 5. Vet hva som påvirker prisen du får

Ikke la deg lure av gullprisen per unse du ser på nyhetene. Bare 24 karat gull får full pris. 18 karat får 75%, GP betyr at den bare er gullbelagt og ikke engang kan selges osv. Vekten på smykkene når du gjør ditt eget estimat kan også inkluderes i steinen eller andre innstillinger, men disse elementene er ikke inkludert i beregningen av gullets vekt.

Selg gullsmykker Trinn 6
Selg gullsmykker Trinn 6

Trinn 6. Vet hva du har i samlingen din

De fleste smykkene du selger vil bli smeltet på nytt, så ikke forvent at noe skal være mer verdt bare fordi det er en giftering. Men hvis du har smykker designet av en kjent designer i en av samlingene dine, kan det øke verdien av det smykket. Gjør alltid research.

Selg gullsmykker Trinn 7
Selg gullsmykker Trinn 7

Trinn 7. Sjekk alltid BBB før du selger

Før du tar en endelig beslutning om hvor du skal selge smykker, må du alltid sjekke selskapets omdømme med Better Business Bureau eller ditt lands tilsvarende. Mange selskaper har et dårlig rykte når det gjelder å behandle mennesker rettferdig, så vær forsiktig.

Metode 2 av 2: Salg til selgere

Selg gullsmykker Trinn 8
Selg gullsmykker Trinn 8

Trinn 1. Før du besøker en gullforhandler, må du administrere gullet du har

Ved å administrere gullet du har før besøket, vil du spare gullhandlere tid. Fordi tid er penger, vil gullforhandlere betale deg mer hvis du ikke bruker tiden sin. Start med å flytte gullimitasjonen i samlingen din. Den beste måten å starte denne prosessen på er å bruke en sterk magnet. Alt som sitter fast på magneten er sannsynligvis ikke rent gull. Hvis noe annet enn en pinsett sitter fast på magneten, er det beste å la den ligge hjemme.

Selg gullsmykker Trinn 9
Selg gullsmykker Trinn 9

Trinn 2. Velg gullet du har

Bruk et forstørrelsesglass for å se de små etikettene på gullet for "10k," 14k, etc. GF "eller" GP "-merke, indikerer at gull bare er på overflaten. Denne typen smykker bør plasseres i en egen pose (de fleste gullforhandlere kjøper bare rent gull, så de vil ikke kjøpe dette).

Selg gullsmykker Trinn 10
Selg gullsmykker Trinn 10

Trinn 3. Mål vekten av hver type gull du har

Det er best å måle det i gram, selv om mange gullforhandlere vil bruke en spesiell vektmålingsenhet kalt Troy unser, så ikke bli overrasket eller motløs. Hvis du ikke har en veieenhet, kan du kanskje bruke en skala funnet på ditt lokale postkontor.

Selg gullsmykker Trinn 11
Selg gullsmykker Trinn 11

Trinn 4. Få prisen fra kjøperen

Når smykkene dine er valgt og veid, er det på tide å få en pris. Du bør få minst tre prisalternativer. Start med å be om priser over telefon. Ethvert sted som ikke gir priser over telefonen, selv om du kan gi en ganske klar beskrivelse av smykkene du eier, kan stedet skjule prisene på grunn av dårlige utbetalinger. Hvis et sted gir priser over telefon, kan du spørre om det er andre avgifter de ikke nevnte over telefonen (ofte gjør de det).

Mens du prøver å få en pris, vær sikker og få en pris fra et oljeselskap. Ifølge Gold Refinery San Diego blir 99% av gullsmykker og kjøp foretatt av pantelånere videresolgt til oljeselskaper. Så hvis du vil ha mer penger, få et tilbud fra et oljeselskap som er åpent for publikum som Gold Refinery i San Diego

Selg gullsmykker Trinn 12
Selg gullsmykker Trinn 12

Trinn 5. Gjør din forskning

Før du går til stedet som gir deg de beste prisene over telefonen, må du sjekke tilbake på nettstedene yelp.com og bbb.org. De siste årene har det dukket opp mange "penger for gull" -butikker overalt. Ta trinnene vi har gjennomgått her for å beskytte deg mot tap forårsaket av noen useriøse gullkjøpere, og for å sikre at du får en rettferdig avtale.

Tips

Organiser smykkene dine før du prøver å selge det

Anbefalt: