4 måter å få dine to hunder til å slutte å slåss

Innholdsfortegnelse:

4 måter å få dine to hunder til å slutte å slåss
4 måter å få dine to hunder til å slutte å slåss

Video: 4 måter å få dine to hunder til å slutte å slåss

Video: 4 måter å få dine to hunder til å slutte å slåss
Video: Noen burde ikke bli foreldre 2024, Kan
Anonim

Hunder er sosiale skapninger som kan kjempe av forskjellige årsaker, akkurat som alle andre dyr. Å se en kamp mellom to kjæledyr må være skummelt og bekymringsfullt. Å forstå årsakene til hundekamper, vite hvordan man kan dempe situasjonen og vite hvordan de skal løse de to er svært viktig for alle som eier en hund.

Steg

Metode 1 av 4: Break Up Fights

Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 1
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 1

Trinn 1. Ikke skrik

Hvis hundene dine kjemper, kan din første reaksjon være å trekke i båndet, rope navnet hans og rope "Nei!" Dessverre, når hunden din er sint, vil han ikke lytte til kommandoer, og ropingen din vil bare gjøre ham mer stresset og sint. Når en hund kjemper, vil han føle seg truet og bare høre lyden av skrik, ikke det som blir ropt.

  • Bruk høye, faste kommandoer, for eksempel "Stopp!"
  • Growl - denne lyden er fremmed og vill. Dette vil distrahere hunden din.
  • Husk at hunder kan være aggressive når de er redde. Å rope kan bare gjøre ham enda mer redd.
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 2
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 2

Trinn 2. Lag høye lyder

Noen ganger kan høye lyder distrahere en kamphund. Ta med en fløyte eller annen lydproduserende enhet som er lett å bære når du er ute med hunden din. Hvis hunden din viser en aggressiv holdning foran andre hunder eller kjemper, kan du bruke den lydproduserende enheten til å skremme hunden.

Hvis hunden din lett blir sint, ta med et lufthorn

Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 3
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 3

Trinn 3. Spray kamphunden

Ta en sprayflaske med deg før du går ut. Noen mennesker fyller vanligvis flasker med vann, mens andre bruker en blanding av eddik og vann, eller en blanding av vann og noen dråper sitrongressolje. Eddik og sitrongress har en ubehagelig lukt i hundens nese. Som lyd kan vannspray distrahere en kamphund.

Hvis du er hjemme, spray hunden med vann fra en hageslange

Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 4
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 4

Trinn 4. Bruk selen

Hunder som kjemper er vanskelig å skille. Ikke legg lemmene nær munnen hans, for han vil ikke kunne skille kroppen din fra motstanderen. Men hvis du kan, ta en sele og lag en løkke ved å feste kroken til tauhåndtaket. Kast denne taueklypen rundt hundens bein, og dra den deretter minst 6 meter.

  • Andre hunder bør slutte å slåss når de ser fiendene gå bort.
  • Hunden du drar kan snu og bjeffe. Hold kroppen din på sikker avstand.
  • La hundene slåss. Noen ganger kan det være at du ikke kan skille to hundekamper. Det eneste alternativet var å la de to kjempe, selv om det var med tungt hjerte. Det er tider når kampene er for intense og du ikke kan gjøre noe med det, så hunden må ordne opp på egen hånd.
  • Dette er det siste trinnet fordi det er mange andre måter å skille de to på uten å bli skadet.

Metode 2 av 4: Gjenkjenning av tegn på aggresjon

Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 5
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 5

Trinn 1. Vær oppmerksom på øynene hans

Et av tegnene på at en hund føler seg ukomfortabel, er et gjenskinn fra en annen hund. Dette betyr at hunder alltid tar hensyn til nonverbale signaler fra andre hunder. Som svar kan hunden se bort, eller føle seg ukomfortabel, og deretter handle aggressivt.

  • Du har kanskje hørt at en hund som ser bort, faktisk vil be deg om å forsvare ham eller ignorere en annen hund. Ikke stol for mye på dette rådet. Anta at hunden din fortsatt er oppmerksom på andre hunder med mindre oppmerksomheten hans er fullstendig distrahert.
  • Hvis den andre hunden fortsetter å stirre på ham, bør du anta at de to hundene opptrer aggressivt og bør skilles.
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 6
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 6

Trinn 2. Vær oppmerksom på holdningen

Hunder, som alle andre dyr, vil vise unike stillinger når de føler seg truet eller redd. Hvis hunden din ser ut til å stå stille med hodet høyere enn skuldrene, føler han seg truet, og du bør holde ham borte fra andre hunder.

  • Noen hunder vil senke hodet mens de viser tennene. Dette er en varselstilling som indikerer at han er klar til å kjempe.
  • Du kan se hunden din på toppen av en annen hund. Dette er ikke seksuell oppførsel, men et tegn på at han vil vise hvem som har makten.
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 7
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 7

Trinn 3. Vær oppmerksom på kroppsspråket hans

Hvis hundens kroppsbevegelser virker stive eller ekstreme, for eksempel baringtenner, heving eller senking av hodet og bevegelse aggressivt, er dette en advarsel. Få hunden din bort derfra umiddelbart for å dempe situasjonen.

Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 8
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 8

Trinn 4. Lytt til knurren

Hunder kommuniserer gjennom en blanding av verbal og ikke -verbal kommunikasjon, for eksempel knurring og bjeffing. Vær oppmerksom på hvordan hunden din samhandler med mennesker, andre hunder, fremmede og merkelige lyder, så begynner du å forstå budskapet han prøver å formidle. Dette er spesielt nyttig for å gjenkjenne aggressive knurring.

  • Eldre hunder knurrer vanligvis når de møter en yngre hund for å vise sin posisjon i det sosiale hierarkiet.
  • Når hunden din knurrer, må du ta hensyn til andre fysiske signaler for å identifisere om hunden er i ferd med å kjempe eller bare gir en normal lyd.

Metode 3 av 4: Finn ut årsakene til at hunder slåss

Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 9
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 9

Trinn 1. Ikke anta

Hunden din kan være gretten eller veldig rolig. Men ikke anta at hunden din ikke kan kjempe bare fordi han er rolig. Hvis hunden har dårlige interaksjoner med andre hunder, er det en god sjanse for at de to vil kjempe for å løse problemet.

Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 10
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 10

Trinn 2. Identifiser hundens stressorer

Hunder kjemper vanligvis på grunn av stress. Hunder er generelt ikke aggressive, men når de blir stresset, vil deres oppførsel endre seg, akkurat som mennesker. Hunder er veldig følsomme for omgivelsene og kan bli stresset av noe enkelt. Å være oppmerksom på hundens stressorer kan minimere potensialet for kamper. Noen stressutløsere å passe på er:

  • Snack eller mat han liker
  • Dårlig eller uberegnelig vær
  • Bråk
  • Mennesker som viser følelser eller kjemper
  • Vaner hos hunden som ikke er gjort
  • Mindre bevegelige
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 11
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 11

Trinn 3. Vær oppmerksom på hundekamputløsere

Alle dyr har utløsere, eller ting som gjør at de begge føler seg ukomfortable og prøver å beskytte seg selv. Å kjenne til utløserne for hundekampene dine er veldig nyttig for å forhindre at de skjer. Det er også nyttig for å lære hunden din å håndtere uunngåelige stressfaktorer. Noen av de vanlige utløserne er:

  • Det er hunder som ikke ønsker å underkaste seg andre hunder. Dette er et alvorlig problem fordi hunder har et strengt sosialt hierarki.
  • Smerter - hunder er veldig gode til å skjule smerter og vil være aggressive når andre hunder nærmer seg dem.
  • Beskyttelse - hvis en hund oppfatter eieren sin som i fare, kan den oppføre seg aggressivt for å beskytte deg og kjempe mot andre hunder (eller til og med mennesker) som virker som en trussel.
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 12
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 12

Trinn 4. Husk at noen av holdningene hunden din viser er normale

Hunder er veldig raske med å bestemme sin posisjon i de sosiale lagene. Noen ganger kan han oppføre seg aggressivt for å vise styrke. Dette kan ikke tas for gitt, men det er faktisk ganske normalt.

  • Å vise en aggressiv holdning er forskjellig fra å være aggressiv. Hundestilling er vanligvis indikert ved å hoppe på frontpotene flere ganger, knurre mykt eller prøve å jage et annet dyr fra et sted til et annet.
  • Denne holdningen får ikke hunden til å vise tennene, gnise, bite eller gjøre noe aggressivt.

Metode 4 av 4: Trening av hundeadferd

Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 13
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 13

Trinn 1. Tren hunden din

Å trene en hund er veldig viktig fordi den kan gi klare grenser mellom et kjæledyr og dets herre. Det kan også gjøre deg i stand til å kommunisere mer effektivt med hunden din. Å trene en hund er lik å plassere deg høyere opp i hierarkiet enn det er. Dette betyr at han vil holde fast ved deg selv når han er under stress eller håndterer følelsesmessige utløsere.

  • Ideelt sett bør hunden din kunne svare på verbale eller visuelle kommandoer og stoppe enhver aggressiv eller kampoppførsel.
  • Tren hunden din med kommandoen "look" som en distraksjonsteknikk. Denne kommandoen lærer hunden å vende seg til deg når du sier "Se." Ved å bruke denne kommandoen kan du distrahere hunden din fra andre hunder slik at situasjonen avtar.
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 14
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 14

Trinn 2. Lær hunden din å sosialisere

Hunder som er vant til å omgås andre hunder og mennesker, vil ikke lett bli provosert til å slåss fordi de ikke oppfatter andre mennesker eller hunder som stressorer. Det er veldig viktig å få hunden din til å sosialisere med andre hunder etter at han er vaksinert. Hold hunden din sosialt for resten av livet.

  • De fleste byer har spesialbygde hundeparker for hunder å løpe og leke fritt.
  • Noen dyrebutikker tillater eiere å ta med hundene sine inn i butikken.
  • Ta med hunden din en tur rundt i hjemmet ditt.
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 15
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 15

Trinn 3. Mat hunden separat

Mat er en stressfaktor for hunder. Ikke tving begge kjæledyrene til å spise samtidig eller å være i samme rom. Gi imidlertid hver hund plass til å spise uten å føle seg presset eller truet.

Hvis hunden din kjemper ved måltider, kan du bruke et skillelinje eller mate de to i separate rom

Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 16
Få dine to hunder til å slutte å kjempe Trinn 16

Trinn 4. Ikke gi spesielle godbiter

Snacks kan være en god treningsbelønning hvis de gis regelmessig. Hvis hunden din kjemper mye, ikke gi ham spesielle godbiter, for eksempel svinekjøttører, råskinn, kjøttstykker, tørket kjøtt eller råbein og knokler. Disse godbitene kan betraktes som en "kamppris", slik at hunden er mer sannsynlig å kjempe og opptre aggressivt.

Hvis du vil gi en spesiell godbit, må du skille hundene dine først eller gi godbitene i sine respektive kenneler

Trinn 5. Ikke la hunden gå ansikt til ansikt med andre hunder

Hvis en av hundene dine går rett mot den andre hunden, kan dette betraktes som en trussel. For å forhindre potensiell konflikt, led hunden til å gå bort fra andre hunder. Du kan også sette i bånd for å kontrollere hunden.

Trinn 6. Søk hjelp fra en profesjonell dyretemmer

Profesjonelle hundetrenere kan trene, gi veiledning og gi informasjon om hvordan du får hunden din til å trives godt med andre hunder. Han kan også identifisere utløsende faktorer og dine feil som indirekte får de to hundene til å slåss. Spør din pålitelige veterinær om henvisninger til en pålitelig hundetrener, og avtal deretter en avtale.

Spør en hundetrener om råd om nøytralisering av en av hundene dine. Kastrering av begge hundene vil sannsynligvis ikke løse problemet, og sterilisering av en aggressiv hund kan faktisk gjøre ting verre. Hvis du vurderer dette alternativet, bør du søke råd fra en profesjonell hundetrener for å finne ut hvilken hund som skal kastreres

Advarsel

  • Bruk aldri bare hender til å bryte opp en kamphund. Dette vil bare få deg bitt.
  • Hver hund er unik og har en annen personlighet. Alle forslagene ovenfor kan brukes som en guide for å stoppe hundekamper, men du må være årvåken og kunne dømme dine egne vurderinger.

Anbefalt: