Hvordan beholde akvatiske snegler: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan beholde akvatiske snegler: 12 trinn (med bilder)
Hvordan beholde akvatiske snegler: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan beholde akvatiske snegler: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan beholde akvatiske snegler: 12 trinn (med bilder)
Video: A Remnant Bride Being Prepared 2024, Kan
Anonim

Vannsnegler trenger et sunt og stabilt miljø og tilstrekkelig mat for å overleve. Ekstra plass og alternative fôrkilder kan være nødvendig, avhengig av størrelse og type snegl du velger. Siden det er så mange forskjellige typer snegler som du kan beholde, må du vurdere alternativene som er tilgjengelige og tilpasse dem til behovene til akvariet ditt.

Steg

Del 1 av 3: Behold snegler

1020953 1
1020953 1

Trinn 1. Forbered fôret

Et av de største behovene til snegler er tilstrekkelig fôr. Hvis fôret mangler, vil sneglene sulte. Imidlertid gjør overdreven fôr at vannkvaliteten reduseres drastisk.

  • De fleste snegler liker å surfe. Snegler spiser også alger, enten vokser på tankens vegger eller leveres i form av barer, som kjøpes i butikken.
  • Noen snegler krever alternative fôrkilder, for eksempel fiskefôr eller fôretabletter til tankgulvet.
  • Fôringsreglene avhenger av hvilken type snegl du holder. Noen trenger å bli matet daglig, noen bare noen få ganger i uken.
  • Noen eksperter anbefaler å mate så mye som en akvatisk snegl kan spise på tre minutter, to ganger om dagen. Du må gjøre din egen test for å finne riktig dose.
  • Regelen, hvis tilleggsfôr ignoreres i to dager, gir du kanskje for mye/hyppig fôr eller fôret blir ikke likt. Så prøv en annen type fôr og se sneglen din svare.
  • Rådfør deg med en pålitelig akvariespesialist i din lokale dyrebutikk eller universitet/høyskole for å sikre at sneglene dine blir godt ivaretatt og ivaretatt.
1020953 2
1020953 2

Trinn 2. Ikke bruk vann fra springen direkte

Vanligvis bruker kommunale vannforsyninger kjemikalier som klor for å tilberede vann fra springen. Disse kjemikaliene er svært farlige for snegler (selv om det er trygt for mennesker å drikke). Flaskevann er en trygg og snegle-nøytral vannkilde, men kan være veldig dyr. Derfor bruker snegleholdere som har tilgang til naturlige ferskvannskilder utenfor hjemmet damvann.

  • Snegler trenger vann med en stabil og nøytral pH. Du kan kjøpe et pH -testsett i en dyrebutikk eller bestille et online.
  • Hvis det ikke er mulig å bruke flaskevann eller bassengvann, kan du lagre vann fra springen i en åpen beholder i 24 timer. Etter 24 timer skulle den kjemiske resten i vannet ha fordampet slik at vannet er trygt å bruke til akvariet.
1020953 3 1
1020953 3 1

Trinn 3. Klargjør vann for sjøsnegler

Hvis du vil beholde sjøsnegler, må du forberede et passende miljø. Å forberede sjøvann for sjøsnegler er det samme som å forberede sjøvann til andre marine biotaakvarier, for eksempel marin fisk eller korallrev. Det du trenger mest er en spesiell saltblanding fordi husholdningssalt ikke kan brukes til å skape et marint miljø.

  • Test for nitratnivåer i vann fra springen. Du kan kjøpe et vanntestsett i en dyrebutikk eller online.
  • Bruk renset vann hvis tappevannets nitratnivå er høyt. Vann med høyt nitratnivå er ikke trygt for virvelløse dyr i vann. Metodene som vanligvis brukes for rensing av tappevann er omvendt osmose, deionisering og ionebytte.
  • Kjøp en akvariumsaltblanding i en dyrebutikk eller online.
  • Tilsett omtrent 35 gram saltblanding til hver liter vann for å få det til å se ut som ekte sjøvann.
  • Vurder å kjøpe en salthetsmåler for å sikre et stabilt salt-vann-forhold. De fleste akvarieeiere måler saltinnhold med det billigste hydrometeret, som er et refraktometer eller en digital salthetsmåler.
1020953 4
1020953 4

Trinn 4. Sørg for at sneglen din fortsatt lever

Noen av de vanlige atferdene til snegler gjør ofte eiere forvirret om sneglen er levende eller død. Den beste måten å holde snegler på er å sjekke dem med jevne mellomrom, spesielt hvis du merker merkelig oppførsel.

  • Snegler flyter ofte på overflaten av akvariet, noe som får eieren til å tro at sneglen er død. Selv om årsaken er luftbobler som er fanget i skallet. Etter en stund løser problemet seg selv.
  • Noen snegler gjemmer seg i skjellene sine, så de blir ofte ansett som døde av eierne. Dette er en feil antagelse.
  • Døde snegler vil falle utenfor skjellene, mens de som fortsatt lever kan gjemme seg inne i skjellene.
  • Du kan sjekke dette ved å skyve forsiktig ned avstengningsventilen. Hvis skallet forblir lukket og det er motstand, lever sneglen fortsatt.

Del 2 av 3: Sette opp et sneglehabitat

1020953 5
1020953 5

Trinn 1. Velg riktig tankstørrelse

Riktig størrelse bestemmes i stor grad av dimensjonene og antallet snegler som skal beholdes, og om disse sneglene har en tendens til å reprodusere seg raskt og i stor skala eller ikke.

  • Ikke ha mer enn 20 snegler i en 4 liters tank.
  • Hvis du ikke har et akvarium, kan du bruke en stor ren, gjennomsiktig vegg eller jerrycan. Det viktige er at du kan se sneglene inne for å sjekke helsen. Så velg et glass eller en klar beholder.
  • Hvis du bruker en mindre beholder, må du ikke beholde mer enn 3-6 snegler per liter vann, avhengig av størrelsen på sneglene du vil beholde.
  • Sørg for at tanken har et tettsittende lokk (helst et gasbindelokk for å tillate luftsirkulasjon). Noen snegler er kjent for å være flinke til å rømme fra tanker.
1020953 6
1020953 6

Trinn 2. Oppretthold temperaturen på akvariet

Den ideelle vanntemperaturen for ferskvannssnegler er 22-28˚ Celsius. Mange sjøsnegler krever samme temperaturområde. For eksempel, for humlesneglen, er den mest passende temperaturen 22-25˚ Celsius. Noen ganger må du justere temperaturen på akvarievannet, avhengig av visse miljøfaktorer som temperaturen i hjemmet ditt og klimaet du bor i, slik at det er innenfor det riktige området. Du kan også flytte akvariet til et område i huset der romtemperaturen er mer stabil, som er rundt 18-25˚ Celsius.

  • Hold akvariet utenfor direkte sollys slik at vannet ikke blir for varmt i løpet av dagen.
  • Kjøp en akvariumvarmer hvis du bor i et kaldt klima, der isolasjonen er dårlig eller varmesystemet er utilstrekkelig, eller hvis hjemmet ditt er kaldt om natten.
  • Du kan kjøpe en akvariumvarmer i en dyrebutikk eller online.
1020953 7
1020953 7

Trinn 3. Gi underlaget på gulvet i tanken

Gulvet er en viktig komponent i tankens helse. De fleste snegler krever en viss type vannplanter. Det vil si at du må plante røttene i underlaget. De fleste snegler søker også etter substrat mens de søker etter mat. Så sørg for at sneglene har et stabilt miljø på tankgulvet.

  • Sand er best egnet for de fleste varianter av havsnegler, selv om noen arter liker å grave etter små steiner.
  • Generelt vil 3-5 centimeter substrat være tilstrekkelig.
  • Spør en pålitelig akvarieekspert i dyrebutikken om ideelle forhold for typen snegle du er interessert i.
1020953 8 1
1020953 8 1

Trinn 4. Hold tanken ren

Alle vannlevende skapninger trenger et rent habitat, men snegler er veldig følsomme for miljøet. Snegler spiser alger og forfallende plantemateriale, men de trenger også rent og friskt vann. Hvis tanken ikke blir tatt vare på, vil sneglene dine ikke vare lenge.

  • Kontroller vannet regelmessig for å sikre at ingen snegler (eller andre vannlevende organismer i tanken) har dødd.
  • Bruk fiskegarn til å fjerne døde organismer fra tanken, før de brytes ned.
  • Så snart vannet er grumset/mørkt eller begynner å lukte vondt, bytt det ut med et nytt.

Del 3 av 3: Velge de riktige sneglene til akvariet ditt

1020953 9
1020953 9

Trinn 1. Finn ut om de forskjellige typene ferskvannssnegler

Det er mange varianter av akvatiske snegler, selv om de vanligste som finnes er gullsnegler, mysteriesnegler, turbosnegler, innsjøsnegler, ramshornsnegler og trompetsnegler. Hver er anerkjent av sine særpreg. Valget av snegl avhenger av dine estetiske preferanser, akvariets behov eller begge deler.

  • Gullsneglen er kjent for sin lyse gule skallfarge. Gullsnegler regnes som gode ferskvannsakvariumrensere fordi de har en tendens til å konsumere alger og detritus.
  • Elfenbensneglen gjenkjennes av det kremete skallet. Elfenbenssnegler regnes også som gode ferskvannsakvarier for akvarier og "åtsere".
  • Mystery Snegler har skjell som har en tendens til å variere i utseende, men har en tendens til å være mørk i fargen (selv om noen har elfenbenfargede skjell), vanligvis med brune aksenter eller striper. Mystery Snegler jager vanligvis, men er også flinke til å rømme, så tanken må dekkes tett.
  • Turbo snegler kommer i mange former, farger og mønstre, avhengig av variasjon. Vanligvis tømmer Turbo -snegler alger, men borer seg også i tankgulvet etter mat.
  • Telaga sneglen er den vanligste skadedyrsneglen. Lake Snegler har en tendens til å vandre rundt vannplanter og i tankvann og blir ofte ved et uhell hentet hjem fra dyrebutikker.
  • Ramshorn -sneglen har et skall som ser vridd og kveilet ut, som hornene til en vær (derav navnet). Ramshorn -snegler elsker å jage, men blir ofte ført inn i akvariet ved et uhell, akkurat som tjernsneglene.
  • Trompetsnegler har vanligvis et langstrakt, konisk skall. Trompetsnegler er store åtseldyr og vises ofte ubudne i nye akvarier, i likhet med tjernsneglene og Ramshorn -sneglene takket være deres evne til å gjemme seg i ferskvannsplanter.
1020953 10
1020953 10

Trinn 2. Lær de forskjellige variantene av havsnegler

Sjøsnegler er også et populært valg for å fylle saltvannsakvarier. Sjøsnegler spiser vanligvis alger og detritus, akkurat som ferskvannssnegler, men det er noen typer som er kjøttetende. Fargen er vanligvis også mer mangfoldig enn ferskvannssnegler. Derfor velger mange akvariumentusiaster å beholde sjøsnegler. Sneglene du holder er veldig avhengig av din personlige estetiske smak og forholdene i akvariet.

  • Humlesnegler er kjøttetende virvelløse dyr. Humlesnegler spiser vanligvis detritus fra kjøtt, inkludert nedbrytende organismer i tanken, og er kjent for å spise andre snegler i tanken hvis de ikke mates.
  • Cerith -snegler er enkle å ta vare på og kan bidra til å tilføre oksygen til underlaget. Cerith -snegler fjerner alger, detritus, matrester og fiskeavfall.
  • Nassarius -snegler spiser detritus, fôrrester, forfallende plantemateriale og fiskeavfall. Nassarius -snegler lager flotte akvarierenser fordi de vanligvis finner mye mat i tanken.
  • Turbo snegler er generelt lette å ta vare på og har en tendens til å variere mye i farge. Det er mange varianter, inkludert Turbo Astraea -sneglen og Turbo -kastanjesneglen, og har en tendens til å spise alger og tørkede tangflak.
1020953 11
1020953 11

Trinn 3. Velg friske snegler

Hvis du ikke har erfaring med å oppdrive akvatiske snegler, kan du bli forvirret når du velger. Ikke velg en snegl hvis farge er falmet, ikke har matlyst, er motvillig til å bevege seg/utøver energi, har en tendens til å gjemme seg i et skall, har flekker på kroppen/munnen eller andre typer sopp, fordi det er sannsynlig at sneglen er syk eller bærer parasitter. Når du velger snegler, se etter følgende tegn på utmerket helse:

  • beveger seg aktivt i vannet
  • sunn appetitt for hvilken type fôr han velger
  • konsistent/jevn farge
  • skallet er rent
1020953 12
1020953 12

Trinn 4. Identifiser risikoen for en bestemt variant

Du må være oppmerksom på risikoen for visse varianter av akvatiske snegler. Noen varianter regnes som "skadedyr" og dukker opp ubudne for deretter å reprodusere i stor skala. Befolkningspiken reduserer oksygennivået i vannet, øker mengden karbondioksid og produserer mye organisk avfall gjennom prosessen med sekresjon og nedbrytningsprosesser, til slutt. Når du velger akvatiske snegler, er det en god idé å velge varianter som akvarieeiere generelt ikke vurderer skadedyr.

  • Ramshornsnegler regnes som den største skadedyrsorten. Denne rasen formerer seg raskt og i stort antall.
  • Tjernsnegler og trompetsnegler regnes også som skadedyr av mange akvarieeiere, selv om noen mennesker beholder dem av estetiske årsaker.
  • Søk råd fra en akvarieekspert hos dyrebutikken hvis du er usikker på om en bestemt type snegle kan være et skadedyr i tanken din.

Tips

  • Flere arter av snegler vil fylle akvariet. Finn ut forskjellene mellom forskjellige typer vannsnegler og velg variasjonen som passer best for dine behov.
  • Noen arter av snegler produserer mye ekskrementer. Så bytt og filtrer vannet så ofte som mulig for å holde sneglene sunne.

Anbefalt: