3 måter å roe en støyende fugl

Innholdsfortegnelse:

3 måter å roe en støyende fugl
3 måter å roe en støyende fugl

Video: 3 måter å roe en støyende fugl

Video: 3 måter å roe en støyende fugl
Video: Почему Пермь Великую вычеркнули из нашей истории? 2024, Kan
Anonim

Fugler kan være gode ledsagere, men dessverre lager de mye støy. Noen ganger er støyen uunngåelig, men det er trinn du kan ta for å trene kjæledyrfuglen din til ikke å skrike overdrevent og kontinuerlig.

Steg

Metode 1 av 3: Treningsfugler

Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 1
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 1

Trinn 1. Forstå fuglens oppførsel

De fleste fugler har en tendens til å lage støy, enten ved å kvitre eller skrike. Fugler har en tendens til å lage sine høyeste lyder når de er våkne om morgenen og før de legger seg om natten. Noen fugler er mer støyende enn andre, men før du kjøper en fugl, må du forstå at litt støy er uunngåelig.

  • Kakaduer regnes som en av de mest støyende fuglearter. Selv om denne fuglen vanligvis gir en begrenset stemme om morgenen og kvelden, blir kakadua allment ansett som den mest støyende fuglen som kan holdes som kjæledyr.
  • Araer er også ganske bråkete, men disse fuglene lager vanligvis mest støy om morgenen og kvelden, omtrent som en kakadue.
  • Conures pleier også å være veldig høye, høye skrik, men disse fuglene er vanligvis mest støyende når de "ringer" til eierne sine, og "snakker" ikke gjennom dagen.
  • Palek (cockatiel), moskus (undulat), lovebird og papegøye er kjent for å være veldig støyende hele dagen. Hvis du tiltrekkes av fugler som ikke lager mye støy, er det best å unngå dem.
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 2
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 2

Trinn 2. Ikke beløn den skrikende fuglen

Når du reagerer på en fugls ubarmhjertige skrik, uavhengig av fuglearten, er det forankret i tankene hans at hans irriterende oppførsel vil hjelpe ham med å få den oppmerksomheten han ønsker. Fugleieren reagerer på skrikene ved å dusje oppmerksomheten på den støyende fuglen, eller til og med ved å løpe inn i rommet og rope for å be ham slutte å lage mye støy. Det kan være vanskelig i begynnelsen, men over tid vil det å ignorere fuglens skrik trene den til ikke å handle for å søke oppmerksomhet.

  • Forlat rommet når fuglen begynner å virke.
  • Ikke gå tilbake til rommet før han slutter å skrike eller skrike.
  • Gå tilbake til rommet når fuglen har roet seg i minst ti sekunder.
  • Gi ham et kompliment eller belønn ham med en gave for å vise ham at ikke å lage mye støy vil få ham oppmerksomhet.
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 3
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 3

Trinn 3. Lær fuglen å lage myke lyder

Ros fuglen når den plystrer eller hvisker, ikke når den skriker eller skriker. Dette trinnet vil være spesielt nyttig for papegøyen din, da det vil være lettere å lære mykt talte ord enn bare lyder.

  • Ikke heve stemmen din som svar på volumet eller tonehøyden til fuglens stemme.
  • Snakk forsiktig når du kommuniserer med fugler, og når du er i nærheten av dem.
  • Gi ros hver gang fuglen senker stemmen for å matche din.
Hold en kjæledyrfugl stille 4. trinn
Hold en kjæledyrfugl stille 4. trinn

Trinn 4. Belønning for god oppførsel

Hvis fuglen din for øyeblikket har et akseptabelt lydstyrkeområde, kan du tilby ham mat eller leker i retur hver gang han bruker dette området. Over tid vil fuglen knytte denne lyden til hvilken belønning du skal gi.

  • Ikke glem å gi ros for god oppførsel så snart som mulig. Hvis tiden går mellom fuglens handlinger og reaksjonen din, kan det hende at han ikke kan koble de to.
  • Hver gang fuglen skriker eller lager høy lyd, bør du midlertidig slutte å bry seg og elske den og forlate rommet umiddelbart.
  • Bruk forskjellige belønninger "belønninger". Finn ut hva fugler liker, og lagre disse gavene til trening. Fuglen din får den ekstra motivasjonen den trenger for å forstå ledetrådene dine.

Metode 2 av 3: Endring av miljøet

Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 5
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 5

Trinn 1. Slå av lyset

Noen fugler føler seg overstimulerte hvis de utsettes for for mye sol. Generelt kan fugler som utsettes for mer enn 12 timer lys per dag oppleve økte hormonnivåer, aggressiv oppførsel og en økning i volumet av stemmene.

  • Hold gardinene lukket i løpet av dagen for å begrense solens eksponering, og legg et ark eller et deksel for å dekke buret når du legger deg.
  • Sørg for at det fortsatt er nok luft som strømmer inn i buret under dekselet du bruker.
  • Ikke bruk polyester da dette materialet ikke tillater luft å strømme skikkelig.
  • For å blokkere lyset best mulig, bruk svart stoff.
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 6
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 6

Trinn 2. Prøv å ikke lage lyden rundt fuglen for høyt

Noen fugler reagerer på lyder rundt dem med sine egne stemmer. Hvis du ser på TV eller hører på musikk hjemme, kan du prøve å holde volumet nede. Når en fugl blir vant til et roligere hjemmemiljø, kan den bli en roligere fugl.

  • Snakk med lav stemme. Fugler vil ofte være stille for å høre hva du har å si.
  • Aldri rope på en fugl. Prøv også å ikke snakke høyt eller med høy stemme rundt ham.
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 7
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 7

Trinn 3. Unngå plutselige bevegelser

Det er mulig at du eller et familiemedlem beveger seg for raskt rundt fuglen, noe som får fuglen til å føle seg engstelig eller overstimulert. Beveg deg sakte rundt fuglen, og be andre familiemedlemmer om å gjøre det samme.

  • Hvis du har barn i huset ditt, lær dem å ikke løpe rundt i rommet der fuglene er.
  • La aldri barn håndtere fugler uten nøye tilsyn.
  • Lær alle i huset å forsiktig holde fuglen og unngå raske eller oppsiktsvekkende bevegelser rundt fuglen.
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 8
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 8

Trinn 4. Registrer fuglens reaksjon

Fugler vil merke små forskjeller i utseendet og oppførselen til sine eiere. Det er mulig at fuglen din kan føle seg presset av de forskjellige fysiske utseendet til deg eller andre familiemedlemmer.

  • Endringer du synes er trivielle, for eksempel å bruke hatt, bruke visse typer briller eller til og med bruke klær i en bestemt farge, kan være irriterende for fugler.
  • Unngå å ha på deg noe som kan irritere fuglen, eller du kan utsette endringen for fuglen sakte og gradvis slik at den blir vant til det.

Metode 3 av 3: Sørg for at fuglene er lykkelige

Hold en kjæledyrfugl stille 9
Hold en kjæledyrfugl stille 9

Trinn 1. Behandle helseproblemer

Hvis fuglen føler seg uvel eller har det vondt, kan den gi et skrik for å fortelle deg hvordan den føles. Du bør være mistenksom hvis fuglen din nylig har begynt å skrike eller skrike, noe som ikke er normal oppførsel. Ta med fuglen til veterinæren for en skikkelig undersøkelse, og sørg for at fuglen har nok mat og vann hvis den begynner å lage støy. Andre vanlige tegn som indikerer et alvorlig helseproblem inkluderer:

  • Plutselig endring i matlyst
  • Vanskeligheter med å stå eller opprettholde balansen
  • Endringer i avføringsfarge eller konsistens
  • Et slitt og rotete utseende
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 10
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 10

Trinn 2. Gi fugler muligheter til å leke og trene

Noen fugler skravler og skriker når de kjeder seg eller føler seg neglisjert. Selv om du ikke vil belønne oppmerksomheten for negativ oppførsel, må du tenke på at fuglen din bare trenger en kanal for energi.

  • Prøv å installere treningsutstyr i buret slik at fuglen din kan trene og leke når han vil.
  • Plasser leken i buret. Fugler liker å bli stimulert, og kan reagere godt på leker, spesielt hvis leken har gjemt mat i seg, så fuglen må finne en måte å komme til den.
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 11
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 11

Trinn 3. Bytt fugleleker i sving

Hvis fuglen har en tendens til å kjede seg, men reagerer godt på leker, er det mulig at fuglen trenger ny stimulering regelmessig. Å bytte leker noen få uker kan gi ham den stimuleringen han trenger.

  • Fugler elsker fargerike leker. Hvis leken lager en lyd, vil fuglen like den mer.
  • Gi et slags puslespillbasert leketøy. Fugler elsker mentale og fysiske utfordringer, og de vil sannsynligvis bli lykkelige hvis de får noe som stimulerer kreativiteten.
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 12
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 12

Trinn 4. Ro fuglen når den er engstelig

Prøv å bære fuglen under klærne dine, hvis den er liten nok. Å få ekstra varme og fysisk kontakt kan ofte bidra til å roe en irritert, skrikende fugl.

Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 13
Hold en kjæledyrfugl i ro Trinn 13

Trinn 5. Gi fuglen en følelse av sikkerhet

Fugler i naturen ringer "flokk" for å kommunisere med andre fugler og sikre flokkens sikkerhet. Hvis fuglen din har en tendens til å skrike når du forlater rommet, kan det være et tegn på at den prøver å sende deg en flokk. Prøv å rope tilbake fra et annet rom for å fortelle ham hvor du er, og forsikre ham om at du er trygg.

Tips

  • Gjør noen undersøkelser på fuglearter du er interessert i før du tar den med hjem. Å vite på forhånd om fuglen du vil beholde har potensial til å lage støy eller ikke, kan påvirke din beslutning når du velger kjæledyr i butikken.
  • Kjøp ørepropper eller flytt til et annet rom der lyden av fugler ikke når hvis du fortsatt vil sove om morgenen.
  • Prøv å holde atmosfæren rundt fuglen så mørk som mulig om natten og tidlig på morgenen.
  • Fortell andre familiemedlemmer når og hvor fuglene sover. Hvis søsknene dine kommer og løper og skriker inn i rommet, våkner fuglen og kan reagere med å skrike også.
  • Prøv å ikke høre fuglene kvitre utenfor huset. Ofte vil fugler returnere tweeten for å prøve å få oppmerksomhet fra andre fugler, spesielt hvis fuglen ikke har blitt temmet.

Advarsel

  • Ikke legg et lokk på buret hver gang fuglen begynner å virke. Bruk et burdeksel om natten, eller når du prøver å sove om morgenen. Å innelukke en fugl i et bur med lokk hele tiden kan gjøre den usosial og lide av nervøse sammenbrudd.
  • Selv om det er veldig irriterende, ikke ta veldig drastiske tiltak. Han er bare en fugl og fugler lager lyder!
  • Ikke slå fuglen eller kast buret med noe.
  • Å holde fuglen i et bur med lokk i lang tid kan ha negative effekter, for eksempel å øke frekvensen som fuglen lager lyder og lydstyrken. Å ringe hverandre med visse lyder er den primære formen for kommunikasjon for fugler som tenker med flokkmentalitet, så ikke prøv å stoppe fugler fra å lage lyder på sin vanlige morgen- og kveldsplan. Dette kan føre til sosiale farer, og vil til slutt føre til fysisk skade. Fugler som ikke får muligheten til å oppføre seg som fugler, kan velge andre måter å få oppmerksomhet på, for eksempel å plukke fjær eller være aggressive mot andre fugler eller mennesker.

Anbefalt: