Hvordan avle Cockatiels: 13 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan avle Cockatiels: 13 trinn
Hvordan avle Cockatiels: 13 trinn

Video: Hvordan avle Cockatiels: 13 trinn

Video: Hvordan avle Cockatiels: 13 trinn
Video: How to Take Care of a Lovebird? 2024, Kan
Anonim

Cockatiels er ganske enkle å avle. Sørg imidlertid for at du avler Cockatiels ansvarlig. Sørg også for at du kan gi et passende sted for Cockatiel. Før du starter, må du kontrollere at han- og hunnkakadyrene er egnet for parring. I tillegg må du sørge for at alle Cockatiels behov for å ta vare på barna dekkes.

Steg

Del 1 av 3: Finne det perfekte cockatielparet

Ras Cockatiels Trinn 1
Ras Cockatiels Trinn 1

Trinn 1. Kontroller at Cockatiel er moden nok

Ved parring må mannlige og kvinnelige Cockatiels være minst 18 måneder gamle. Ved egglegging kan hunnfugler som ikke er gamle nok oppleve problemer, for eksempel komprimerte egg. I tillegg er det ikke sikkert at unge fugler kan ta godt vare på ungene sine.

Komprimerte egg er en tilstand når eggene ikke kan komme ut av hunnfuglens reproduktive kanal. Dette kan føre til infeksjon og død

Ras Cockatiels Trinn 2
Ras Cockatiels Trinn 2

Trinn 2. Kontroller at de to Cockatiels ikke er søsken

Hvis fugleparet er søsken, kan kyllingene bli svake og funksjonshemmede. For å sikre at fuglekameratene dine ikke er søsken, må du kontakte fugleoppdretteren din. Ikke par fugler som er søsken.

Ras Cockatiels Trinn 3
Ras Cockatiels Trinn 3

Trinn 3. Sørg for at fuglen er frisk

Før du parrer en Cockatiel, er det en god idé å ta fuglen din til veterinæren for å sikre at den er ved god helse. Det kan beskytte fugler mot sykdommer og lidelser. Kroppsvekt er en indikator for å bestemme fuglens helsetilstand.

  • Overvektig. Fugler kan være sterile hvis de er overvektige. I tillegg kan overvekt forårsake komprimerte egg hos hunnfugler. For å sikre at fuglen ikke er overvektig, berører du brystbenet. Hvis du ikke føler det, er fuglen din overvektig.
  • Undervektig. Mangel på kroppsvekt kan være en indikasjon på at fuglen er syk. I tillegg kan dette også indikere at fuglen har problemer med å spise maten fordi den blir forstyrret av andre fugler. Finn ut hvorfor fugler er undervektige før de avler dem.
Ras Cockatiels Trinn 4
Ras Cockatiels Trinn 4

Trinn 4. Husk at ikke alle kakatieller kan ta godt vare på ungene sine

Du må kanskje ta vare på babyfuglene hvis moren Cockatiel forsømmer eller ikke tar godt vare på kyllingene. Før du avler Cockatiels, må du kontrollere at du har energi og tid til å ta vare på baby Cockatiels.

Del 2 av 3: Forberedelse til avl av kakatieller

Ras Cockatiels Trinn 5
Ras Cockatiels Trinn 5

Trinn 1. Sørg for at Cockatiel er utsatt for sol eller lys i 10-12 timer hver dag

Cockatiels kan avle når som helst, men de trenger tilstrekkelig lys. Sørg for at Cockatiel er utsatt for sol eller lys i 10-12 timer hver dag.

Ras Cockatiels Trinn 6
Ras Cockatiels Trinn 6

Trinn 2. Mat Cockatiel godt

Sørg for at Cockatiel får et godt kosthold før avl. Gi Cockatiel et balansert og passende kosthold. Sjekk tilstanden til Cockatiel regelmessig for å sikre at den har tilgang til mat og drikke. Hvis en av Cockatiels holder mat og drikke tilgjengelig, legg til en ekstra fôring og drikkeskål i buret. Noen matvarer som er gode for Cockatiels er:

  • Cockatiel spesialitet blandet korn
  • Myk mat som grønnsaker, pasta, ris, kokte bønner, fullkornsbrød.
  • bønnespirer
  • Blekkfiskbein eller mineraler som kilde til kalsium
  • Kosttilskudd (for sprinkling på fuglefôr) som spirulina, Echinacea og Prozyme
  • Rent vann (må skiftes noen få ganger om dagen)
Ras Cockatiels Trinn 7
Ras Cockatiels Trinn 7

Trinn 3. Plasser Cockatiels som skal avles i et stort bur

Cockatiels trenger et stort bur for å avle. Etter at eggene klekkes, trenger Cockatiel et enda større bur. Sørg for at Cockatiel parbur er 2 m x 1 m x 1 m. Du kan plassere et cockatielpar i buret noen uker før reirboksen plasseres. Dette gjøres slik at begge kan bli kjent med hverandre og forberede seg på avl.

Plasser buret i et rolig område for å gi Cockatiels litt privatliv for å avle, ruge eggene og ta vare på ungene sine

Ras Cockatiels Trinn 8
Ras Cockatiels Trinn 8

Trinn 4. Lag en redekasse

Når Cockatiels har tilbrakt 2 uker sammen og blitt kjent med hverandre, må du skaffe en redekasse for dem begge. Når du velger en reirboks, bør du vurdere følgende:

  • Ingredienser. Det finnes forskjellige nestboksmaterialer som kan brukes, for eksempel jern, plast og tre. Tre er et godt valg. Cockatiel vil hakke innkjørselen for å passe hans vilje.
  • Størrelse. En 30 cm x 30 cm x 30 cm eske er et godt valg for avl av Cockatiels.
  • Bakdør. Noen redekasser har bakdører. Du kan bruke denne til å sjekke fuglefuglen uten å forstyrre den.
  • sokkel. Cockatiel -mødre bruker matter til å lage et komfortabelt og trygt reir for ungene sine. En god base er en laget av støvbestandig furuskorn eller fargeløst papir som avis og hvitt papir. Ikke bruk granfiber fordi oljeinnholdet kan sette sikkerheten til kyllingene i fare.

Del 3 av 3: Avlskakadyr

Ras Cockatiels Trinn 9
Ras Cockatiels Trinn 9

Trinn 1. Se hannen Cockatiel forberede reiret

En av indikatorene som en Cockatiel vil parre seg, er når hannen Cockatiel begynner å forberede reiret. Hankakatillen vil gnage hullet i redekassen for å få den til ønsket størrelse. Han vil også ordne sengetøy som passer hans ønsker. Etter at hannen Cockatiel forbereder reiret sitt, vil han slippe hunnen Cockatiel inn.

Ras Cockatiels Trinn 10
Ras Cockatiels Trinn 10

Trinn 2. Observer egenskapene til fugler som skal parre seg

Når han er klar til å parre seg, vil den mannlige cockatiel danse for å lokke den kvinnelige cockatiel. Når han danser, vil hanen Cockatiel løfte hodet, hoppe opp og ned og synge. I tillegg vil Cockatiel preen oftere. Når hunnen Cockatiel er klar til å parre seg, krøller hun seg. Denne stillingen vil gjøre det lettere for den mannlige cockatiel å parre seg med den kvinnelige cockatiel.

  • Cockatiels tar bare noen få minutter å parre seg. Når han er ferdig, vil hannen Cockatiel fly bort.
  • Kvinnelige kakatieller legger egg etter 2 uker.
Ras Cockatiels Trinn 11
Ras Cockatiels Trinn 11

Trinn 3. La morens kakatiel ruge eggene

Hann- og hunnkakati vil ruge eggene vekselvis. Imidlertid ruger kvinnelige kakatieller eggene oftere. Cockatiel kan plukke pelsen for å avsløre huden. Dette kalles en "yngleplaster". Cockatiel gjør dette slik at skallet kan feste seg direkte til egget.

  • Eggene klekkes etter 3 uker. Den kvinnelige cockatiel vil fortsette å legge egg i 1 uke før hun er klar til å ruge eggene sine. Den kvinnelige cockatiel legger egg hver 48. time til hun produserer 2-8 egg.
  • Den mannlige cockatiel vil gi mat til den kvinnelige cockatiel mens ruge eggene.
Ras Cockatiels Trinn 12
Ras Cockatiels Trinn 12

Trinn 4. Ikke forstyr Cockatiel -reiret

Etter at Cockatiel har ruget eggene sine i 21 dager, vil eggene klekkes. Du kan se på reiret for å sikre at ingen Cockatiel -kyllinger dør eller er stresset. Prøv imidlertid ikke å forstyrre Cockatiel -reiret. Gi Cockatiel og barna hennes tid og privatliv for å bli kjent med hverandre.

Cockatiels vil ikke begynne avvenningsprosessen (uten hjelp uten fôring) før ungene er 8-10 uker gamle. Etter 8-10 ukers alder må separate hann- og hunnkakerlakkunger skilles slik at de ikke parrer seg. Søsken kakatieller vil fortsatt gifte seg når det er mulig. Derfor er det bedre å skille hann- og hunnkakatielkyllinger slik at de ikke hekker

Ras Cockatiels Trinn 13
Ras Cockatiels Trinn 13

Trinn 5. Pass på at Cockatiels ikke hekker igjen

Etter at Cockatiels parrer seg og får avkom, må du forhindre Cockatiels i å parre seg igjen. Det er flere måter å forhindre Cockatiels fra avl.

  • Reduser belysningen. Du kan redusere belysningen av Cockatiel -buret for å forhindre at det parrer seg igjen. For eksempel kan du redusere belysningsvarigheten til et Cockatiel-bur fra 10-12 timer til 8 timer per dag. Dette vil simulere vinteren, så Cockatiels ikke vil parre seg.
  • Ta ut reirboksen. Når Cockatiel har sluttet å ruge eggene og oppdrett kyllingene i redekassen, kan du fjerne reiret fra coop.
  • Ikke gi Cockatiels myk mat. Ikke gi Cockatiels myk mat, for eksempel pasta, bønner og fuktig brød. Sørg imidlertid for at Cockatiel får tilstrekkelig næringsinntak.

Tips

  • Søk informasjon eller rådfør deg med en cockatiel -oppdretter før du parrer din cockatiel.
  • Finn en veterinær som spesialiserer seg på fjærfemedisin. Dette gjøres slik at du kan be ham om hjelp hvis Cockatiel er syk.
  • Hvis hunnen Cockatiel ser sliten ut, kan det skyldes dannelsen av eggene hennes.
  • Sørg for at Cockatiel legger egg på et behagelig sted. For eksempel, hvis hunnen Cockatiel legger egg i en trekasse, må du sørge for at bunnen av esken er dekket med klut slik at Cockatiel ikke gjør vondt.
  • Når eggene klekkes, etter 1 eller 2 uker, begynner du å holde og holde deg nær Cockatiel -kyllingene. Sørg for at moren ikke er stresset.

Anbefalt: