Hvordan fange en skilpadde: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fange en skilpadde: 11 trinn (med bilder)
Hvordan fange en skilpadde: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan fange en skilpadde: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan fange en skilpadde: 11 trinn (med bilder)
Video: Kolonial.no | Hopp over butikken | Det er ikke lørdag i dag 2024, Kan
Anonim

Har du en skilpadde i svømmebassenget eller en skilpadde som løper bort i bassenget ditt? I så fall er det på tide at du lærer å fange en skilpadde. Følg en av måtene å fange og slippe skilpadder beskrevet nedenfor.

Steg

Metode 1 av 2: Bruke skilpaddefelle

Fang en skilpadde Trinn 1
Fang en skilpadde Trinn 1

Trinn 1. Finn skilpadden

Hvis du prøver å få en skilpadde ut av en dam, må du virkelig vite at skilpadden er der. Hvis du bare vil fange en skilpadde i naturen, kan du finne den rundt små, våte dammer med mange steiner og gjemmesteder. Hvis vannet i dammen trekker seg tilbake, er den beste sjansen for å finne det ved kanten av vannet.

Å la en skilpadde være i sitt naturlige habitat er bedre enn å ta den med hjem som kjæledyr. Hvis skilpadden virker lykkelig der den bor, er det bare å la den ligge der. Men hvis du er bekymret for tilstanden, kan du vurdere å kontakte de relevante partene for ytterligere handling

Fang en skilpadde Trinn 2
Fang en skilpadde Trinn 2

Trinn 2. Grav et hull i nærheten av skilpadden

Hullet skal være omtrent 25 cm dypt og bredt, med veldig bratte sider. Du kan lage et hull så lenge det er dypt nok og lett tilgjengelig for skilpadden.

  • Ikke grav et hull som er mer enn 30 cm dypt. Skilpadden vil bli skadet når den faller ned i hullet.
  • Du kan også kjøpe kunstige feller. Det er mange felleprodusenter. De fleste av dem er lokalsamfunn som har designet sine egne felleutforminger.
Fang en skilpadde Trinn 3
Fang en skilpadde Trinn 3

Trinn 3. Dekk garnet med agn

De fleste skilpadder liker grønne grønnsaker og små insekter, men du kan også eksperimentere med en rekke andre matvarer. Dekk fellen med agn, spesielt hvis du planlegger å forlate fellen og komme tilbake dagen etter.

  • Ulike typer skilpadder, forskjellig mat de spiser. Skilpadder er kjent for å være åtsere, så du kan bruke rått kjøtt til å fange visse typer skilpadder.
  • Ikke glem å beholde agn rundt fellen. Legg litt agn rundt fellen slik at skilpadden kan se den. Legg imidlertid ikke for mye agn slik at skilpadden ikke vil føle seg full før den når fellen. Du kan legge salatskiver rundt fellen for å få fellen til å fungere skikkelig.
Fang en skilpadde Trinn 4
Fang en skilpadde Trinn 4

Trinn 4. Vent til skilpadden kommer inn i fellen

La skilpadden spise agnet som er på fellen til skilpadden faller i hullet eller fellen.

  • Hvis skilpadden ikke er oppmerksom eller tar hensyn til maten, må du nærme deg skilpadden diskret bakfra. Berør halen raskt med en liten pinne. Dette kan overraske skilpadden og få den til å løpe fremover der hullet er.
  • Hvis du har andre ting å gjøre og er lei av å vente på at skilpadden kommer inn i fellen, så forlat fellen en stund. Dette kan kreve mer enn ett forsøk, for det er ikke umulig for andre dyr å bite agnet. Men til rett tid vil du kunne fange skilpadden.
Fang en skilpadde Trinn 5
Fang en skilpadde Trinn 5

Trinn 5. Slipp skilpadden fra fellen

Hold forsiktig i midten av skilpadden. Sørg for at fingrene er utilgjengelige for armer og ben.

  • Skilpadder har store klør som kan klø kraftig. Skilpadder har også et sterkt bitt. Vær derfor forsiktig.
  • Hvis du ikke vil berøre skilpadden, kan du fjerne den fra hullet med en bøtte eller spade. Hvis du bruker en kunstig felle, er alt du trenger å gjøre å løfte fellen for å flytte skilpadden.
Fang en skilpadde Trinn 6
Fang en skilpadde Trinn 6

Trinn 6. Flytt skilpadden til et passende habitat

Før du tar en skilpadde, bør du vurdere hva slags skilpadde som er hjemmehørende i området ditt. Noen skilpadder regnes som ufarlige og kan flyttes rundt oss. Andre typer skilpadder regnes imidlertid som invasive arter og må håndteres av de relevante partene. Vær oppmerksom på typen skilpadde du fanger og behandle den på riktig måte.

Metode 2 av 2: Fange en skilpadde for hånd

Fang en skilpadde Trinn 7
Fang en skilpadde Trinn 7

Trinn 1. Før du fanger, må du først observere typen skilpadde du vil fange

Å fange skilpadder på denne måten er den beste måten å fange små skilpadder.

  • Hvis du vil fange en stor skilpadde, kan du snike deg opp og fange skilpadden ved siden av.
  • Se opp for skilpadder! Skilpadder har lange halser som kan nå fingrene dine! Det beste er å la dem.
Fang en skilpadde Trinn 8
Fang en skilpadde Trinn 8

Trinn 2. Legg fingeren i vannet der du kan se skilpadden

Rist fingrene sakte. Dette kan distrahere skilpadden fordi du etterligner bevegelsen av små insekter på overflaten av vannet.

Fang en skilpadde Trinn 9
Fang en skilpadde Trinn 9

Trinn 3. La skilpadden nærme seg

Men ikke la dyret komme så nært at det kan bite deg. Du må være oppmerksom når dyret er nær nok til å bli fanget med den andre hånden.

Fang en skilpadde Trinn 10
Fang en skilpadde Trinn 10

Trinn 4. Fang opp siden av skilpadden raskt

Hvis du er redd for å fange skilpadden for hånd, ta med en liten beholder for å fange dyret. Du kan også bruke hagearbeid eller snøhansker, slik at du ikke blir riper eller bitt.

Fang en skilpadde Trinn 11
Fang en skilpadde Trinn 11

Trinn 5. Du kan se skilpadden uten å ta den med hjem

Selv om det er fantastisk å se et vilt dyr på nært hold, må du ikke isolere dyret fra sitt naturlige habitat for alltid. Som med verdens ville dyrepopulasjoner, er verdens befolkning av innfødte skilpaddearter synkende. Vi må hjelpe dem med å overleve ved å la dem leve i sitt naturlige miljø.

Advarsel

  • Forstå og overholde gjeldende forskrifter. Noen arter er forbudt å bli fanget eller beholdt, og må ligge i sitt naturlige habitat. I tillegg er det forbudt i Oregon å "kjøpe, selge, eie eller slippe" rødglidende glidere eller bite skilpadder.
  • Sørg for å vaske hendene etter at du har rørt skilpaddene! Noen reptiler er kjent for å ha Salmonella, og den kan lett overføres til hendene dine. Den gode nyheten er at du kan bli kvitt det ved å vaske hendene ordentlig.

Anbefalt: