Hvordan måle en jakke: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan måle en jakke: 15 trinn (med bilder)
Hvordan måle en jakke: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan måle en jakke: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan måle en jakke: 15 trinn (med bilder)
Video: 3 ways to SLAY a graphic TEE ✂️💅🏽 #shorts 2024, Juli
Anonim

Å måle en jakke vil gi deg størrelsesfigurene du trenger når du skal kjøpe eller smi klær

For å få jakkestørrelsen må du måle flere deler av kroppen din: bryst, midje, skuldre, armer og rygg. Når du vet størrelsen, kan du sammenligne den med merkets størrelsesguide og velge en jakke som passer deg perfekt.

Steg

Metode 1 av 2: Målekropp

Mål jakkestørrelse Trinn 1
Mål jakkestørrelse Trinn 1

Trinn 1. Ta av alle tunge klær

Tykke klær, som gensere eller jeans, kan forvirre målinger fordi du måler så nær kroppen din som mulig.

Mål jakkestørrelse Trinn 2
Mål jakkestørrelse Trinn 2

Trinn 2. Mål brystet eller bysten

Be venner om hjelp! Denne delen er vanskelig å gjøre alene. Løft begge armene, og be en venn om å pakke et målebånd under armhulene. Senk til målebåndet er på den bredeste delen av brystet. For kvinner, vikle målebåndet rundt bysten din, eller den fulle delen av brystet.

  • Gå 2,5 cm mer enn bryststørrelsen hvis du vil ha en mer uformell jakke. Uformelle jakkestørrelser pleier å være løsere.
  • Sørg for at målebåndet alltid holdes jevnt når det brukes til å måle.
  • Klesprodusenter vil vanligvis øke bysten med 10 cm sammenlignet med estimatene. Dette er grunnen til at bryststørrelsen ikke er den samme som jakkestørrelsen.
Mål jakkestørrelse Trinn 3
Mål jakkestørrelse Trinn 3

Trinn 3. Finn din naturlige midjebredde

Bestem plasseringen av den naturlige folden i livet ved å bøye deg til den ene siden. Denne bretten vil være høyere enn der buksene vanligvis hviler i livet; vanligvis over navlen, like under ribbeina. Hold målebåndet parallelt med gulvet og mål omkretsen av overkroppen ved denne bretten.

Hvis jakken har knapper, bør den passe pent over den naturlige midjen uten å føles stram eller begrensende. Det er derfor du bør få en midjemåling

Mål jakkestørrelse Trinn 4
Mål jakkestørrelse Trinn 4

Trinn 4. Mål skulderbredde

Stå i en naturlig, avslappet holdning. Spred målebåndet horisontalt langs skuldrene, og mål skulderbredden.

  • Denne størrelsen er viktig fordi jakken din må strekke seg flatt, og ikke bule eller falle på de øvre biceps, spesielt for en dress eller formell drakt.
  • Hvis jakkens skuldre ikke passer til kroppen din, vil du se rynker eller bretter på ermene og toppen av jakken.
Mål jakkestørrelse Trinn 5
Mål jakkestørrelse Trinn 5

Trinn 5. Finn ermelengden

Legg den ene hånden på livet slik at armen er bøyd. La vennen din starte med beinet ved nakken, og strekk målebåndet helt ut til håndleddet. Dette er den riktige lengden på jakkeermene for deg.

Denne størrelsen er veldig viktig fordi hvis ermene på jakken er for lange eller for korte, kan hele jakken virke for liten eller for stor for deg

Mål jakkestørrelse Trinn 6
Mål jakkestørrelse Trinn 6

Trinn 6. Finn omkretsen av bekkenet

Start med målebåndet på den ene hoften, sløyf den rundt den andre hoften, og koble den deretter tilbake til startenden av målebåndet. Du må måle på den bredeste delen av bekkenet, rundt baken. Du vil ha vanskelig for å holde målebåndet flatt hvis du gjør det selv, så be en venn om å hjelpe deg med å få et nøyaktig resultat.

For menn bør en velsittende formell jakke passere gjennom hoftene og falle bare ved den bredeste delen av hoftene, så denne størrelsen vil være veldig nyttig

Mål jakkestørrelse Trinn 7
Mål jakkestørrelse Trinn 7

Trinn 7. Start på toppen av skulderen og mål ned for å bestemme din ideelle lengde

Legg målebåndet over toppen av skulderen og strekk det mot forsiden av brystet. Slutt å måle hvor du vil at jakkens nedre kant skal være.

  • Jakker varierer i lengde basert på høyde og stil. For en standard blazerjakke eller -frakk er tommelfingerregelen å måle opp til toppen av låret.
  • Kvinnenes måte kan være annerledes; Mange kvinner liker utseendet på en beskåret jakke fordi det får beina til å se lengre ut.
Mål jakkestørrelse Trinn 8
Mål jakkestørrelse Trinn 8

Trinn 8. Finn størrelsestabellen for det kjøpte merket

Mange merker gir størrelseskart på nettstedene sine, som viser de eksakte størrelsene på plaggene. Tilpass måleresultatene til riktig størrelse, og bryststørrelse er den viktigste størrelsen.

  • Mange nettsteder viser også størrelser i beskrivelsen av produktet du ser på.
  • Imidlertid kan forskjellige land ha forskjellige målesystemer for jakker, så ikke stol for mye på det generelle størrelsen på jakken. Vi anbefaler at du sammenligner størrelsen din med størrelsen på merkevareproduktet du vil kjøpe.

Metode 2 av 2: Måle en jakke som allerede passer deg

Mål jakkestørrelse Trinn 9
Mål jakkestørrelse Trinn 9

Trinn 1. Velg jakken din som er riktig størrelse og samme type du vil kjøpe

Hvis du vil ha en mer formell jakke, kan du ta en formell jakke som du allerede har. Hvis du leter etter en mer uformell sportsjakke, kan du se etter en som passer din kropp.

Hvis du ikke har en jakke av lignende type, kan du spørre en venn eller slektning som er i din størrelse om han eller hun har en jakke av samme type du leter etter, og om du kan prøve den for å avgjøre om den er den passer inn

Mål jakkestørrelse Trinn 10
Mål jakkestørrelse Trinn 10

Trinn 2. Spred jakken med forsiden opp på en flat overflate

Fest knapper og glidelåser, og pass på at ermene ikke er bøyd. For å oppnå en nøyaktig måling, bør stoffet legges så flatt som mulig.

Mål jakkestørrelse Trinn 11
Mål jakkestørrelse Trinn 11

Trinn 3. Mål brystbredden og gang med 2

Koble det laveste punktet på armhulen med et målebånd. Multipliser dette tallet med to for å få omkretsen av brystet.

Mål jakkestørrelse Trinn 12
Mål jakkestørrelse Trinn 12

Trinn 4. Finn lengden på jakken

Start ved kragen, mål rett ned mot enden av jakkens nedre kant. Hvis du liker lengden på denne jakken, kan du bruke den til å finne en jakke med lignende lengde. Igjen, alt avhenger av din personlige stil og smak; den perfekte jakkelengden er det du vil ha.

Mål jakkestørrelse Trinn 13
Mål jakkestørrelse Trinn 13

Trinn 5. Snu jakken og mål ermelengden

Plasser den ene enden av målebåndet midt på baksiden av jakken, like under kragen. Kjør deretter båndet langs ermene på jakken helt til mansjettene.

Mål jakkestørrelse Trinn 14
Mål jakkestørrelse Trinn 14

Trinn 6. Mål skulderbredde

Mens kappen fortsatt er opp ned, flater du skuldrene og måler avstanden mellom skuldrene. Ikke la skuldrene se for smale eller løse ut.

Mål jakkestørrelse Trinn 15
Mål jakkestørrelse Trinn 15

Trinn 7. Match måleresultatene med produktstørrelsestabellen

Finn størrelsen på jakken du vil kjøpe, og sammenlign den med størrelsen du må bestemme hvilken som er riktig for deg. Ulike merker definerer forskjellige størrelser, så det er en god idé å bruke et størrelsestabell for jakkemerket du vil kjøpe.

Tips

  • Hvis du kjøper en jakke som ikke passer som den skal, kan du leie en skredder for å justere den! Gi alle målingene ovenfor som du får til skredderen for å hjelpe ham med å justere jakken slik at den passer til kroppen din.
  • Skreddersyr vil vanligvis også måle kroppen din, hvis du tidligere ikke kunne få hjelp fra noen andre til å måle kroppen din.
  • Mål kroppen din på nytt noen få måneder for å sikre nøyaktighet, spesielt hvis kroppen din har gjennomgått drastiske endringer.
  • Hvis du prøver på en jakke i butikken, må du ha på deg det du vanligvis bruker under.

Anbefalt: