4 måter å fryse vorter med flytende nitrogen

Innholdsfortegnelse:

4 måter å fryse vorter med flytende nitrogen
4 måter å fryse vorter med flytende nitrogen

Video: 4 måter å fryse vorter med flytende nitrogen

Video: 4 måter å fryse vorter med flytende nitrogen
Video: Fix your Dry Skin in 3 Steps! | Skincare Made Simple | The Budget Dermatologist 2024, Kan
Anonim

Vorter som er veldig irriterende og føles ubehagelige kan fjernes ved frysing. Vorter vokser fra blodårene, og hvis disse karene blir skadet ved koagulering, dør vorter og faller av. For å fryse vorter bruker hudleger veldig kaldt flytende nitrogen. Denne metoden bør ikke gjøres alene hjemme fordi flytende nitrogen er veldig smertefullt og forårsaker vevsskade hvis den ikke brukes riktig. For hjemmebehandlinger kan du kjøpe reseptfrie medisiner i form av et vortefryssett.

Steg

Metode 1 av 4: Forbereder å fryse vorter

Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 1
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 1

Trinn 1. Vet hvordan du fryser vorter

Frysesettprodukter bruker dimetyleter og propan for å fryse vorten og det omkringliggende vevet. Vær oppmerksom på at vorter ikke kommer av umiddelbart etter prosedyren. Vortene vil gradvis forsvinne etter noen prosedyrer og ta omtrent 3 eller 4 uker.

Vorter er forårsaket av et virus som forårsaker unormal cellevekst i huden. Frysing er en effektiv måte å drepe viruset på

Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 2
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 2

Trinn 2. Identifiser hvilken type vorte du har

Det er visse typer vorter som reagerer bedre på virkningen av frysing, og noen gjør det ikke. Hvis vorter vises i kjønnshuden, aldri noen sinne Prøv å fryse den hjemme. Kjønnsvorter er forårsaket av et virus som bør behandles av lege. Her er noen andre typer vorter:

  • Vanlige vorter: Dette er små, harde klumper som vanligvis er grå eller brune. Vanligvis har disse vorter en grov overflate og vokser på fingre, hender, knær og albuer.
  • Fotvorter: Dette er harde vorter som vokser på fotsålene. Disse vorter forårsaker en veldig ubehagelig følelse når du går.
  • Flatvorter: Dette er små, glatte vorter med flat overflate. Fargen er rosa, lysebrun eller gul. Disse vorter vokser vanligvis i grupper på ansikt, armer, knær eller hender.
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 3
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 3

Trinn 3. Vet når du skal se en hudlege

Se en lege eller hudlege hvis vorter ikke kan behandles hjemme, forstørres eller er smertefulle. Du bør også oppsøke lege hvis du mistenker at klumpen ikke er en vorte, vorter vokser i kjønnshuden, immunsystemet er svekket eller du har diabetes og vorter vokser på føttene. En hudlege kan diagnostisere vorter bare ved å se, eller gjennom tester om nødvendig. Han eller hun kan utføre en biopsi for å fjerne en liten mengde vev fra vorten, som vil bli brukt til å studere viruset som forårsaker vorten.

Forstå at viruset som forårsaker de fleste vorter kan komme tilbake. Du kan se vorter dukke opp igjen på samme sted eller på et nytt sted. Hvis du har problemer med å fjerne vorten, ikke nøl med å snakke med legen din

Metode 2 av 4: Frysing av vorter med over-the-counter frysesett

Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 4
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 4

Trinn 1. Forbered vorteområdet og utstyret

Vask vorteområdet og hendene. De fleste spray kit -produkter selges i små bokser som inneholder kryogen, som er en kjølemiddelblanding. Noen selges også med skumtippede påføringsverktøy. Handlingen tar ikke lang tid. Så sørg for at alt utstyret er tilgjengelig.

Les og følg de spesifikke instruksjonene på emballasjen

Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 5
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 5

Trinn 2. Installer sprøytesettet

Sett påføringsverktøyet, som vanligvis er en pinne med en skumspiss, inn i håndtaket. Plasser sprayboksen på et stabilt underlag. Skyv deretter påføringshåndtaket på toppen av sprayboksen.

Ikke hold sprayboksen nær ansiktet ditt. Blandingen er veldig kald, så du må være forsiktig så du ikke sprayer den ved et uhell

Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 6
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 6

Trinn 3. Fyll boksen

Hold boksen på bordet med en hånd. Med den andre hånden trykker du ned på håndtaket til du hører en hvesende lyd. Trykk og hold inne i 2-3 sekunder. Trykket vil fukte påføringsverktøyet med kryogen. Etter det slipper du håndtaket sammen med applikasjonsverktøyet. Vent 30 sekunder.

Påføringsverktøyet vil være fullt av kjølevæske og se tåkete ut. Du vil også lukte dimetyleter

Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 7
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 7

Trinn 4. Påfør fryseblandingen på vorten

Trykk på verktøyet forsiktig. Ikke gni den, bare trykk på den. De fleste sett anbefaler at du trykker på vorten i 20 sekunder eller mindre, avhengig av størrelsen på vorten. Etter det, fjern verktøyet og ikke rør det. Kast og vask hendene.

Hvis vorten er plassert på en finger eller tå, beveger du fingeren forsiktig når du påfører fryseblandingen. Du kan føle smerte, kløe eller svie

Metode 3 av 4: Frysing av vorter med flytende nitrogen

Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 8
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 8

Trinn 1. Besøk en lege for en fryseprosedyre med flytende nitrogen

Flytende nitrogen bør ikke brukes alene hjemme, da det kan forårsake vevsskade hvis det gjøres feil. Hvis du vil behandle vorten selv, velger du en annen metode.

  • Barn tåler ikke å fryse med flytende nitrogen fordi det er smertefullt og ubehagelig.
  • Flytende nitrogen bør brukes med forsiktighet for å unngå nerveskader og nevropati.
  • Bruk aldri flytende nitrogen i ansiktet ditt. Bruk forsiktig når du arbeider med mørkt pigmenterte hudtoner for ikke å forårsake misfarging av huden.
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 9
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 9

Trinn 2. Gå gjennom fryseprosessen

Legen vil helle en liten mengde flytende nitrogen i et polystyrenglass. Bruken av disse glassene vil holde flytende nitrogen rent, spesielt hvis det brukes av flere personer. Deretter dypper legen en bomullspinne i nitrogen og påfører vorten. Bomullstoppen skal påføres direkte i midten av vorten med lett trykk. Denne handlingen gjentas til en frysesone vises. Fargen på vorten blir hvit. Legen vil gradvis legge til trykk for å fullføre koagulasjonen.

  • EMLA krem kan brukes for å redusere smerte og ubehag.
  • Det frosne vevet blir hardt, og hvis du klemmer det fra sidene, vil du føle det frosne vevet mellom fingrene.
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 10
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 10

Trinn 3. Sug opp vorten

Selv om vorten blir hvit etter påføring, vil fargen sakte komme tilbake. Hvis du tror frysingen ikke er nok, vennligst gjenta denne prosessen. Du vil føle et lite kaldt stikk.

Hvis smerten er intens, er det et tegn på at flytende nitrogen har skadet sunn hud

Metode 4 av 4: Overvåking av vorter etter handling

Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 11
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 11

Trinn 1. Bruk et bandasje

Det kan være nødvendig å pakke vorten inn med et bandasje hvis det ikke forårsaker ubehag. Men hvis vorter vokser på fotsålene, kan det hende du trenger en spesiell bandasje for å gå mer komfortabelt.

De fleste bandasjer for fotvorter er runde med polstrede kanter. Senteret er ikke dempet, så vorten komprimeres ikke. Puten er det som gjør det lettere for deg å gå

Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 12
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 12

Trinn 2. La vorten stå etter prosedyren

Du kan merke blemmer eller blod noen timer etter koagulering. Vorteområdet kan være lett brent og irritert. Gjenoppretting tar vanligvis 4-7 uker. Ikke kast blærene eller skrell av død hud, da det kan avsløre vevet under viruset som får vorten til å vokse tilbake.

Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 13
Frys en vorte med flytende nitrogen Trinn 13

Trinn 3. Gjenta handlingen om nødvendig

Hvis vorten ikke ser ut til å krympe, må du kanskje gjenta prosedyren med fryseblandingen. Vent 2-3 uker før du gjentar fryseprosessen med settproduktet. Hvis du tidligere har fryset flytende nitrogen, må du avtale en hudlege for å vurdere det og se om det er nødvendig med en gjentagelsesprosedyre.

  • Vorter er noen ganger vanskelig å fjerne. Legen må kanskje prøve flere metoder for å lette fjerningen av vorten.
  • Forstå at reseptfrie sett ikke er så kalde som flytende nitrogen som brukes av leger. Derfor kan du trenge litt handling og mer tid før vorten kan løsne.

Tips

  • Frysing er bare en metode for å fjerne vorter. Det er fortsatt flere andre metoder som kan brukes, for eksempel: påføring av salisylsyre, flytende nitrogen, imiquimod, 5-fluorouracil, samt bikloreddiksyre og trikloreddiksyre.
  • Flytende nitrogen vil være smertefullt, og det vil føles som om du ikke kan bevege hånden din (eller vorteområdet), men etter en stund kan du prøve å flytte fingeren eller vorteområdet, så det ikke gjør så vondt.

Advarsel

  • Det er noen vorter som kan være kreftfremkallende eller indikere en alvorlig tilstand som krever ytterligere behandling som noen ganger kan være livreddende. Forskjellen er så liten at bare en profesjonell hudlege kan kjenne den igjen.
  • Denne fremgangsmåten brukes best på små vorter som er omtrent 4 mm i størrelse eller omtrent på størrelse med en ert. I prinsippet kan store vorter behandles ved å fryse en del av erten i kanten, og deretter vente på at huden er helt helbredet (ca. 2 uker) før den påføres en ny fryse. Frys aldri større områder, da dette vil forårsake store, smertefulle blemmer med risiko for infeksjon.
  • Ikke prøv å bruke en isbit, da den ikke er kald nok til å fryse vorten.

Anbefalt: