Hvordan lage keramikk: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage keramikk: 9 trinn (med bilder)
Hvordan lage keramikk: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage keramikk: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage keramikk: 9 trinn (med bilder)
Video: Ting alle jenter gjør 2024, Kan
Anonim

Så du har et sett med tallerkener, boller og kopper du liker. Men det ville være enda bedre å lage ditt eget kjøkkenutstyr ved å lage keramikk. Det er morsomt å kjøpe godt utstyr i en butikk, men det er uvurderlig å kunne gi hjemmelagde verktøy en bestemt karakter til daglig bruk. Og det viser seg å være lettere enn du kanskje tror.

Steg

Metode 1 av 2: Opprette et objekt

Lag keramikk trinn 1
Lag keramikk trinn 1

Trinn 1. Vil du ha funksjonell eller ikke-funksjonell keramikk?

Avhengig av dine behov kan boller best gjøres på et keramikkhjul, men dekorative pynt kan gjøres bedre for hånd. Du kan til og med lage leireskulpturer så lenge senteret er tomt og du sørger for ventilasjonshull for at luft skal slippe ut under forbrenning.

Lag keramikk trinn 2
Lag keramikk trinn 2

Trinn 2. Tenk deg bruk, størrelse, form og farge på objektet du vil lage

Keramikk er et begrep med en bred betydning. Det er mange forskjellige måter å lage dine egne kreasjoner. For å lage hvert element må ulike kunstelementer vurderes. Besøk en kunstbutikk i nærheten av deg og se hvilke verktøy som kan hjelpe deg med å lage det du ønsker.

Begynn å tenke. Hvis du vil lage småting, er perler, dekorative esker og dyr gode eksempler på ting å begynne med. Dine valg er ikke begrenset til vaser, tallerkener, gryter, servise og veggtepper

Lag keramikk trinn 3
Lag keramikk trinn 3

Trinn 3. Velg leire

Når du vet hva du skal lage, kan du velge materialene du vil bruke. Lufttørket polymerleire trenger du ikke brenne. Men dette materialet er litt dyrt, så kanskje du bare kan lage små former først. Et annet alternativ er leire som brennes over lav varme og høy varme, hvor resultatene av de to vil være forskjellige.

  • Liten brannleire er egnet for lyse farger med detaljert dekorasjon. Men det er ikke veldig godt med vann, så hvis du velger denne leiren, bruk en belegningsvæske for å belegge den.
  • Stor brannleire er ikke egnet for lyse farger, men den er sterk nok, vanntett og kan lett tekstureres. Dette laget kan smelte når det brennes slik at detaljerte bilder kan bli uskarpe.
Lag keramikk trinn 4
Lag keramikk trinn 4

Trinn 4. Bestem hvilken metode som passer for deg

Du har flere alternativer, nemlig:

  • Keramikkhjul: egnet for å lage symmetriske, runde gjenstander. Dette verktøyet krever et brennende verktøy og litt dyktighet. Keramikkhjul er flotte for å lage store og små gjenstander, men leire vil være vanskelig å omforme hvis du former den feil.
  • "Klemming for hånd": denne metoden er egnet for å lage små gjenstander. Det er ganske enkelt, begynn med litt leire i håndflaten. Form ved å trykke og varme. Bruk deretter en fuktig svamp for å glatte overflaten.
  • "Coiling": denne metoden brukes best for å lage hule eller asymmetriske objekter. Du kan lage interessante teksturer eller mønstre ved å snøre flere lag sammen. Du vil stable og snøre lag med leire til en bestemt form. Dermed blir du en og skaper en form for objekt.
  • "Slab making": egnet for å forme objekter med en flat overflate. Sett den ene siden av leiren i en bestemt form, og når den tørker, vil leiren krympe ved basen, men beholde formen.
Lag keramikk trinn 5
Lag keramikk trinn 5

Trinn 5. "Form bort"

Denne metoden er i henhold til hva du vil og din evne. Hvis du har et keramikkhjul, bruk det. Men hvis ikke, er det mange andre måter enn det. Hvis du bare prøver å lage keramikk, kan du søke profesjonelle instruksjoner eller se keramikkvideoer på nettet; Å lage keramikk er en kunst som selvfølgelig krever dyktighet.

Noen leirer kan ikke støpes og gå tilbake til en sfærisk form, og må formes om. Så når du velger materialet du bruker, må du være nøye, fordi leiren din noen ganger ikke gir deg sjansen til å forbedre formen igjen

Metode 2 av 2: Burning Things

Lag keramikk trinn 6
Lag keramikk trinn 6

Trinn 1. Legg keramikken i den elektroniske brenneren

Øk temperaturen til 450 grader Celsius i 12 timer. Å brenne på denne måten vil resultere i en ikke-skinnende keramikk. Det første trinnet med brenning fjerner det fysiske og kjemiske vannet, slik at håndverket ditt kan belegges uten å bli til gjørme eller bryte. Temperaturområdet i keramikk kalles "kjegler".

La temperaturen synke og fjern keramikken etter at den har avkjølt helt i 48 timer

Lag keramikk trinn 7
Lag keramikk trinn 7

Trinn 2. Mal det utformede objektet med en blank pels

Husk at dette laget vil smelte. Hvis du vil ha mer detaljerte linjer, fargelegg dem med en "bisque flekk" og deretter belegge dem med et klart lag.

  • Hvis overflaten på keramikken din ikke er glatt, bruk sandpapir i størrelse 100 for å glatte det ut. Skrubb deretter hele området med en svamp for å fjerne alt gjenværende støv, slik at overflaten av objektet før belegget er glatt og ren.
  • Belegg keramikk kan gjøres på flere måter. Du kan dyppe, børste, bruke en svamp, etc. Du kan også kjøpe dette belegget i flytende eller tørr form. Hvis du vil være en profesjonell keramiker, vil du ende opp med å lage disse lagene selv.
Lag keramikk trinn 8
Lag keramikk trinn 8

Trinn 3. Varm opp keramikken din for å smelte belegget og belegge varen

Avhengig av leire, størrelsen på objektet og belegget du bruker, kan du trenge så mye som 1148 ° C varme.

Varm brenneren over natten til en veldig lav temperatur. Varm på lavt i to timer, og øk temperaturen ikke mer enn 90 grader Celsius hver time. Og så to timer ved moderate temperaturer (med en temperaturøkning på ikke mer enn 150 grader Celsius i timen). Og avslutt til slutt med en høy temperatur (med en temperaturøkning på mellom 150 til 200 grader Celsius i timen) til ønsket temperatur er nådd

Lag keramikk trinn 9
Lag keramikk trinn 9

Trinn 4. Legg ditt hjemmelagde element på bunnen av brenneren

Kanskje håndverket ditt vil deformeres, så glatt bunnen slik at den står oppreist på et flatt underlag.

Anbefalt: